Amikor egy iskolai lövöldözés ihleti a zenét

2016.04.06. 14:52

Vannak zenekarok, akik csak szökőévente hoznak ki új klipet. Na, a Passed pont nem ilyen, mert ez már nem az első videójuk (ez a Driftin', ez pedig az On The Grind), ami a 2014-es felbukkanásuk óta megjelenik a Stenken. Az ez itt az Arlene pt. 2 c. dal klipjére vonatkozik, ami nálunk látható először.

Az Arlene pt. 2 low budget klipje egyrészről egész jól hozza az interneten szocializálódott posztironikus képi világot, másrészről olyan, mintha egybegyúrták volna M.I.A. és  klipjeit, illetve az egykori cloud rap üdvöskék, Kitty Pryde és Riff Raff közös videóját.

Az Arlene pt. 2 az 1919 c. EP-jükről lehet valakinek ismerős, de ahhoz képest teljesen új hangszerelést kapott, hogy a future basst tudják kombinálni a hárfazenével. A szöveg nem változott és közreműködik az NLJ nevű amerikai rapper is. A dal egyébként az iskolai lövöldözésekről szól és több jelenetben is utalnak ismert esetekre.

A Columbine-i lövöldözőkről szól, a dal címe, az Arlene is innen jön. Eric Harris fegyverét hívták így. Szamos filmet láttunk és könyvet olvastunk a témában és annyira megrázott, hogy szerettünk volna ezzel a (sajnos) globális problémával foglalkozni, és ugyan ez itthon szerencsére nem probléma, de itt is vannak hasonló erőszakos bűncselekmények, amiknek fiatalok az áldozatai.

A Passed egyébként elég aktív volt az elmúlt időszakban, ismét szerepeltek a köztévé eurovíziós selejtezőjében, benne vannak a Nagyszínpad verseny 12-es mezőnyében, illetve az On The Grind nálunk is 2015 legjobb dalai közé volt sorolva. A Passedet legközelebb április 30-án lehet elcsípni élőben az Akváriumban a Nagyszínpad verseny elődöntőjén.

Ne maradjon le semmiről!