Ákos a négyes metrón csajozik

videodiszko
2016.04.09. 06:44

Nagy port kavaró kijelentése után Kovács Ákos egyszerre két nőt hajt a legújabb klipjében, bár a látottakból nem derül ki egyértelműen, hogy pontosan miért. Vajon mindkettőjüktől elvárja, hogy beteljesítsék a női princípiumot? Eheti Videódiszkónkban ezen kívül megmutatjuk a csomagtartóba zárt Péterfy Borit, az Esti Kornél nőüldözős klipjét, illetve feltűnik még egy iszákos író és egy iszákos szuperhős is.

The Dandy Warhols: You Are Killing Me

rendezte: Mark Helfrich

Négy év után új lemezt adott ki a Dandy Warhols (tetszik tudni, ők írták annak a bizonyos Vodafone-reklámnak a zenéjét), a Distortland pénteken jelent meg, és mindjárt egy nagyon erős klippel sikerült felvezetni. A dalhoz készült videó sztárja a már 67 éves Joe Dallesandro, aki Andy Warhol és Paul Morrissey filmjeivel lett ismert, de Lucky Lucianóként játszott a Gengszterek klubjában is, sőt, meleg körökben valóságos szexszimbólumként tisztelték. Dallesandro domborodó szerszáma szerepelt például a Sticky Fingers című Rolling Stones-lemez borítóján, meztelen felsőteste pedig a Smiths debütlemezén, de a színészt Lou Reed is megénekelte a Walk on the Wild Side-ban. Nem csoda tehát, hogy a klipet jegyző Mark Helfrich nagyon izgatott volt, hogy vele dolgozhat. "Az elmúlt néhány évtizedben nem játszott valami sokat, de ebben a projektben mindenképp részt akart venni, mert imádja a Dandy Warholst. Igazi megtiszteltetés volt őt rendezni" – mesélte a klip kapcsán.

Ákos: Ugyanúgy

rendezte: Kovács Ákos

Ákos saját maga rendezte legújabb klipjét is, amelyben rajta kívül feltűnik még a Kossuth- és Jászai-díjas Piros Ildikó, valamint a Dorogi-ikrek, azaz Kriszta és Fernanda, akik még hét-nyolc évesen tűntek fel először egy joghurtreklámban, amiben Sinkovits Imre játszotta az édesapjukat. A lányok azóta felnőttek, Ákos pedig őket hajkurássza a legújabb videójában, a négyes metró valamelyik állomásán. Egyébként nemcsak a klip, hanem a dal is a héten jelent meg, a Class FM Morning Show-jában ment le először.

Schoolboy Q: Groovy Tony (18+)

rendezte: Jack Begert and the Little Homies

ScHoolboy Q a 2014-es, Oxymoron című albuma óta nem sokat hallatott magáról, a héten azonban végre megtörte a csendet. A Groovy Tony a soron következő lemezt vezeti fel, az anyag címét egyelőre nem tudni, de ha minden jól megy, még idén megjelenik majd. Aki szereti az erőszakos dolgokat, az bírni fogja a szám videóját is, ami egy roncstelepen, hullahegyek közt játszódik, van benne csüngő orrú fekete gengszter, lángoló kabátról meggyújtott spangli és egy akasztás is. Az ilyesmikre érzékenyeknek nem javasoljuk a megtekintését.

Péterfy Bori & Love Band: Szép halott

rendezte: Miki357

Hamarosan (egész pontosan április 15-én) megjelenik Péterfy Boriék új lemeze, a Szédülés, amelynek Szép halott című dalához Miki357 készített több mint hatperces kisfilmet, amit a gemenci erdőben található, Baja melletti Pandúr-szigeten forgattak. A videó az Origo Filmklubján debütált, ők egyenesen egy erdei thrillerként hivatkoznak rá, hiszen van benne betömött szájú nő (Péterfy Bori), gyilkosság, aranyos farkas és nagy-nagy fordulat. A sztori férfi főszereplőjét Kathy Zsolt, a Holdongolf Projekt társulatvezetője, az Ivan & the Parazol menedzsere játssza. Az új album egyébként bakeliten is kapható lesz.

BOYFRNDZ: Ghosted

rendezte: Mitchell Luna & Rafael Mayoral-Parracia

Eheti klipválogatásunk legmókásabb darabja egyértelműen az austini BOYFRNDZ új videója, amelyben egy veszkócsizmás, piára szomjas szuperhős küzd meg mindenféle elhagyatott helyeken, mindenféle röhejesen festő, furcsa lényekkel, akiket a szeméből kilövellő lézersugárral semmisít meg. Legalábbis egy darabig, a többit meg inkább nem mondjuk el. A zenekarnak május végén új lemeze is lesz majd, Impulse címmel fog kijönni. (Aki hasonlóan jópofa újdonságra vágyik, ne hagyja ki a Sonny & The Sunsets új videóját sem!)

Esti Kornél: Egyedül

rendezte: Sébastien Praznoczy

Éjszaka van címmel jelent meg március végén az Esti Kornél legújabb albuma, amelynek Egyedül című számához a francia-magyar származású Sébastien Praznoczy készített videót, aki olyan együtteseknek is rendezett már, mint a Punnany Massif, a SONYA és a Blahalouisiana, de több külföldi produkcióval is dolgozott. "Három férfi szemszögét követjük, akik egy gyönyörű és titokzatos fiatal lány után futnak ködös utcákon és sötét folyosókon keresztül. Az álomszerű jelenetek a párkapcsolati magányt idézik, ahol mindig egy valamifajta kitalált ideált próbálunk a másikra erőszakolni" – mesélt a rendező a klipről a Recordernek.

Esti Kornél - Egyedül from Sébastien Praznoczy on Vimeo.

Ne maradjon le semmiről!