Két új helyszínnel bővül a Bánkitó fesztivál

2016.04.12. 16:14

Idén július 14-től és 16-ig tart majd a Bánkitó fesztivál, amelynek központi témája ezúttal a határ lesz, e köré épülnek majd a programok – tudtuk meg a szervezőktől. A fesztiválon játszanak például az idei dalversenyünk mezőnyében is szereplő produkciók, mint például a döntőig menetelő Fran Palermo, a Szabó Benedek és a Galaxisok, a Volkova Sisters, a MYGL, a Hó Márton és a Jégkorszak, az Agavoid vagy a Monkeyneck, de a Stenken többször feltűnő projektek is fellépnek, mint az első dalversenyünket megnyerő Middlemist Red, az Ivan & The Parazol, a Csaknekedkislány, a Mulató Aztékok, a Gazsi Rap Show vagy a Sör és Fű.

A zenei fellépők mellett színházi, valamint civil-közéleti programok és installációk is lesznek, de a szervezők még további meglepetéseket és két új helyszínt is ígérnek, de erről csak később árulnak el további részleteket.

Az idei fesztiválhoz új beharangozó videó is forgott, ebben az idei Bánkitó fellépői közül szerepelnek néhányan: Szabó Benedek, Szűcs Levi a Bohemian Betyarsból, valamint Konsiczky  Dávid és Fatér Ambrus a Csaknekedkislányból.

A 2016-os Bánkitó részletes programját a fesztivál honlapján lehet olvasni, elővételes bérleteket és jegyeket még április 24-ig lehet vásárolni, de akár önkénteskedésre is van lehetőség. A Bánkitót egyébként mi is szeretjük, mert olyan, mintha a Kazinczy utcát kitelepítették volna, csak a részeg legénybúcsúsok nélkül, írtuk tavaly.

Ne maradjon le semmiről!