Melegeket diszkrimináló törvény miatt mondta le koncertjét Bryan Adams

2016.04.12. 13:47

Bryan Adams egy melegeket diszkrimináló törvény miatt mondta le egyik fellépését Mississippi államban. A kanadai zenész Biloxi városában lépett volna fel csütörtökön, ám egy közleményben lemondta a bulit.

Az 56 éves Adams azzal érvelt, hogy nem tudna tiszta lelkiismerettel fellépni egy olyan államban, ahol a koncertet megelőző héten egy olyan törvényt írtak alá, amelyik vallási csoportok és magánvállalkozások számára is lehetővé teszi , hogy vallási meggyőződésükre hivatkozva megtagadják szolgáltatásaikat meleg, biszexuális és transznemű emberektől.

A július elsején életbe lépő törvény értelmében a boltokban és vendéglátóipari egységekben való kiszolgálás mellett a kórházakban is megtagadhatják tőlük az orvosi ellátást. Az állam republikánus kormányzója szerint a törvény azokat a keresztényeket védi, akik szerint a házasságot csak férfi és nő köthet, a szexuális kapcsolat pedig házasságon kívül nem megengedett.

Adams szerint egyenesen elfogadhatatlan, hogy bizonyos embereket a szexuális orientációjuk miatt fosztanak meg őket megillető jogaiktól. A zenész egyébként októberben nálunk is koncertezik majd – remélhetőleg a budapesti bulit nem lesz miért lemondania.

Egyébként nem ő az egyetlen zenész, aki hasonló okkal mondott le fellépést az Egyesült Államokban: a múlt héten Bruce Springsteen fújta le egy buliját Észak-Karolinában, ahol elfogadták az úgynevezett HB2-törvényt, amely megszabja többek közt, hogy a transzneműeknek azokat a mosdókat kell használniuk, ami a születési nemüknek felel meg, de más területeken is korlátozza a jogaikat.

Ne maradjon le semmiről!