Japán lányok grasszálnak Pesten

Válogatás a hét legjobb klipjeiből

videodiszko
2016.04.16. 08:08

Budapest is feltűnik egy villanásra az eheti klipválogatásban. Jamaika, Izland, Olaszország, és Kentucky mellett. Ez a hetente jelentkező Videódiszkó, ahol megmutatjuk, hogy mik voltak a hét legszuperebb klipjei.

Mayhem Lauren: Badmon Ting

rendezte: Action Bronson

Vágom, hogy Meyhem Lauren tökre szeretne kemény lenni, meg a szám is elég atom, dehát hogyan lehet komolyan venni egy benga férfit, aki elmegy Jamaikába, erős neki a rum, a klip egy részében egy tál sajtos tésztával rappel, izzad mint a ló, és a végén a tengerparton a földre vág egy kókuszdiót? Sehogy, de pont ezért jó ez a klip, mert olyan, mintha valaki elment volna vakációzni, és gondolta, keménykedik egy kicsit. Mondjuk Action Bronson tésztáját én is szívesen enném.

Kanye West: Famous

rendezte: Aziz Ansari & Eric Wareheim

A The Life Of Pablo albumhoz még nem készült hivatalos klip, úgyhogy az éppen Olaszországban héderező Aziz Ansari és Eric Wareheim (mindketten komikusok, írók, rendezők, lásd a Master Of None című remek sorozat) úgy döntöttek, hogy megcsinálják az elsőt. Ami nagyjából abból áll, hogy marhulnak az olasz utcákon, és nagyon finomnak kinéző dolgokat zabálnak.

Shugo Tokumaru: Vektor

rendezte: Noriko Oishi

A japán Shugo Tokumaru kicsit olyanok, mint azok a Discovery-s dokumentumsorozatok, amikor megmutatják, hogyan készül valami, de kosárlabda vagy mustárostubus helyett itt azt demonstrálják, hogyan készül egy cuki popdal, különféle ketyerékkel.

DTCV: Historie Seule

rendezte: Steven Soderbergh

Nyilván Steven Soderbergh, a világ egyik legjobb élő filmrendezője nem fog egy olyan klipet összecsapni, amiben zenészek hangszereken játszanak zöld háttér előtt. A DTCV-nek készített klipje osztott képernyőben mutatja be egy nagyvárosi reptér, és az évtizedekkel ezelőtti vidéki élet mindennapjait, az utóbbi egy oktatófilm, az előbbit pedig direkt ezért forgatták. Nem olyna hatalmas, katartikus élmény, de kuriózumnak nem rossz!

Neil Michael Hagerty & The Howling Hex: Mountain

rendezte: Fred Armisen

Egy izlandi tévécsatorna mindennapjaiból is lehet izgalmas videoklipet rendezni, csak kicsit meg kelle bolondítani a vágást, és utómunkában olyanra fazonírozni az egészet, mint egy hetvenes évekbeli kémfilmet. Az egyébként komikusként, színészként, és már rendezőként is ismert Fred Armisen ezt tette.

Tricot: 節約家

rendezte: Yuji Sakatani

Sajnos csak pár másodpercre, de tényleg feltűnik Budapest a japán Tricot új klipjében. A csupa lányból álló matekrockbanda még márciusban lépett fel az A38-on az európai turnéjuk keretében, aminek egy csomó állomását most az új klipjükből is meg lehet nézni. Magyarország mellett még Csehországban, Angliában, és az Egyesült Királyságban is lődörögnek.

Prince Rama: Now Is The Time Of Emotion

rendezte: Matt Hoffman & Taraka Larson

Ha már te is érezted úgy magad, hogy bemész egy modern művészeti kiállításra, és nem érted, hogy mi ez a sok nyomiság, legszívesebben láncfűrésszel és karddal esnél neki az egésznek? Akkor a Prince Rama új klipje neked szól, mert ez történik benne, két futurisztikus-középkorira öltöztetett csaj énekel, gitároz, és dobol, miközben a mérges tömeg szétver benne jópár installációt.

Ne maradjon le semmiről!