Brian Johnson elképzelni sem tudja az életét az AC/DC nélkül

2016.04.19. 21:33

Közleményében karrierje legsötétebb napjának nevezte visszavonulásának napját Brian Johnson, aki zenekara, az AC/DC közleményéből tudta meg, hogy Axl Rose veszi át a helyét, írja az NME. A 68 éves Johnsont nemrég az orvosai figyelmeztették, hogy elveszítheti a hallását, ha újra színpadra lép.

Az AC/DC ezt követően azt kommunikálta, hogy a megszakadt turné fennmaradó állomásain vendégénekessel lépnek majd fel, akinek kiléte természetesen rengeteg embert foglalkoztatott. Nem sokkal később egy atlantai rádiós dj azt állította, hogy egy nagyon-nagyon megbízható forrása szerint a Guns N’ Roses éléről ismert Axl Rose-zal fejezik majd be a koncertsorozatot, a pletykát

pedig rövidesen a zenekar is megerősítette.

Johnon viszont – aki  Bon Scott halálaután 36 évet húzott le az AC/DC-ben – egy közleményből tudta meg, hogy a csapat nélküle folytatja tovább. "Az AC/DC tagjai ezúton köszönik meg Brian Johnsonnak a zenekar iránt tanúsított elkötelezettségét és hozzájárulását a zenekar életművéhez. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőben" – üzenték neki.

Az énekes a közleményre egy közleménnyel reagált, amelyben leírja, hogy március hetedikén orvosai figyelmeztették, hogy ha tovább folytatja a koncertezést, akár teljesen elveszítheti a hallását.

A rajongóink megérdemlik, hogy a legjobb formámban lássanak, én pedig nem engedhetem meg magamnak, hogy esetleg csalódást okozzak nekik azzal, hogy valamilyen okból ezt nem tudom hozni a fellépéseken, illetve az AC/DC többi tagjának munkáját sem szeretném hátráltatni. Nem vagyok lógós, és szeretem befejezni azt, amit elkezdtem, de az orvosaim számomra és a zenésztársaim számára is világossá tették, hogy nincs más választásom, csak leállni a koncertezéssel a turné végéig, vagy akár annál is tovább.

Johnon arra is kitért, hogy soha életében nem érzett még akkora fájdalmat, mint amilyet mostanában érez, 36 évet töltött a zenekarban, ez élete legnagyobb  teljesítménye, és elképzelni sem tudja, hogy az AC/DC-n kívül folytassa az életét, de nincs más választása, lélekben továbbra is a zenekarral marad.

Orvosai azt mondták neki, hogy a stúdióban még dolgozhat majd, ő pedig minden erejével ezen van, és egy nap talán még a színpadra is visszatérhet. "Bizakodó vagyok" – írja közleményében, bár azt is hozzáteszi, hogy az út végét egyelőre még ő sem látja. "Majd az idő eldönti."

Ne maradjon le semmiről!