Lukácsnak csak sokadjára ment a vizelés

2016.04.26. 12:04

Alföldi gyerek címmel jelentette meg ma a Tankcsapda legújabb klipjét/nótáját, ami nem egy lemezre készült, hanem a május 13-án megjelenő, elég hülye című, Három Rohadék Rockcsempész című dokumentumfilmhez. A filmet Lévai Balázs rendezte, és a zenekar fennállásának 25. évéről szól, moziban összesen kétszer mutatják be, egyszer az Urániában, egyszer pedig a debreceni Apolló moziban, egyébként meg DVD-n lesz elérhető, a MOL-kutakon. A két bemutatóra korlátozott számban jegyeket lehet nyerni különböző csatornákon.

A klip forgatásáról az alábbi kulisszatitkokat tudtuk meg:

  • A forgatás Tiszacsegén és Hortobágyon történt, a dal lényegében az Alföldről szól. A hangulata a szövege és a klip képi világa is jól tükrözi a Tankcsapdát: egyszerű, vidéki és így jól illeszkedik a dokumentumfilmhez is.
  • A sztori szerint egy fiktív bulvárújság címlapja veri ki a biztosítékot Fejesnél és Sidinél, Lukácsot otthagyják a semmi közepén aki stoppal megy tovább.
  • A klip kezdőképe, hogy Lukács az út mellett pisil, amit többször kellett felvenni. Ezért már korán reggel söröznie kellett, hogy sikerüljön.
  • A kétnapos forgatás során az első nap estéjén a stábot vendégül látták a helyiek a tiszacsegei Révházban. A buli alatt eltűnt a vezető operatőr, ami csak azért volt para, mert közvetlenül a Tisza mellett volt a társaság. A Révház dolgozói erre csak annyit reagáltak, hogy rezzenéstelen arccal közölték a stábbal, hogy csörgessék meg a srácot,  ha kicsöng a telefon akkor nincs gond, vélhetően nem esett bele a Tiszába.
  • A klipben örömlányt játszó Niki a szerepe szerint az út mellett szerette volna felszedni Lukácsot, majd Sidit és Fejest. Mikor az első jelenetet forgatták Niki egyedül sétált az út mellett, a stáb kb. 20 méterre tőle készült a felvételhez. Először egy traktoros, majd egy személygépkocsis pali szerette volna felszedni.
  • A klipben látható egy komplett busznyi lánycsapat is, ők nem színészek, hanem a DVSC-TVP női kézilabdacsapat tagjai.

Ne maradjon le semmiről!