Börtönbe mehet az Omega-tagokat verő taxis

2016.04.28. 10:12

Próbaidőn volt az Omega tagjait, Benkő Lászlót és Debreczeni Ferencet két éve súlyosan bántalmazó taxisofőr, kihallgatása után mégsem vették őrizetbe, írja a Blikk csütörtöki száma. A lap információi szerint így a felfüggesztett börtönbüntetését is le kell majd ülnie.

Az akkor 71 éves billentyűs és a 66 éves dobos két éve egy tatai koncertet követő hajnalban verte meg a taxis: Benkőnek a jobb tenyere és a bokája zúzódott meg, Debreczeninek a bal kézfeje és a nyaka sérült meg, valamint az orra is eltörött. Mindkettőjüket mentővel vitték kórházba.

A Blikk úgy tudja, a taxis peren kívül szeretne megegyezni a két zenésszel, ezt azonban az ügyészség is elutasította. Debreczeni ügyvédje, dr. Futó Barnabás azt mondta: "Az egyezségnek komoly feltételei vannak. A vétkesnek be kell ismernie a tettét, ezzel szemben ügyfelem bántalmazója végig tagadott. Nem lehet a gyanúsított ellen más büntetőeljárás folyamatban, holott a taxis felfüggesztett börtönbüntetésének próbaideje alatt verte meg a zenészeket. Ez a két feltétel már kizárja a tevékeny megbánás lehetőségét."

Benkő abban bízik, igazságos ítélet születik, a lapnak azt mondta, egyébként sem ment volna bele semmilyen egyezségbe. "A taxis még csak elnézést sem kért, sőt azt állította, mi támadtunk rá ittasan! Csak a szerencsének köszönhető, hogy életben maradtunk, és az építkezés miatt feltúrt környéken nem loccsant szét valamelyikünk feje, vagy Ciki ütemet verő bal keze. Mázli, hogy nem sérültünk meg annyira, hogy soha többé ne tudjunk hangszeren játszani" – mondta.

A taxis egyébként úgy emlékszik, Benkő ittas volt, és az autóba behajolva kifogásolta a 20 perces várakozást. A taxisofőr szerint Benkő megpróbált beütni az autóba, és arcon ütötte, majd mikor kiszállt, mindkét zenész nekiesett. Benkő másképp látta:  

Tatai koncertünk után a turnébusz hajnalban letett, és taxit hívtunk, de félóra várakozás és reklamáció után érkezett csak kocsi. A kigyúrt sofőr kiszállt: Mi van, te buzi?! – kiabálta, és már ütötte is ököllel Cikit. Én kétszer kerültem földre, Ciki háromszor, ütött, rúgott minket, ahol ért.

A billentyűs állítása szerint egyikük sem ivott. Nem sokkal az eset után az is kiderült, hogy minősítési engedélye sem volt a taxitársaságnak, amelynek sofőrje a két zenészt megverte. Az Omega egyébként nemrég a csabai kolbász nagykövete lett. 

Ne maradjon le semmiről!