Sickratman és drMáriás is énekel a Quimby-feldolgozáslemezén

2016.05.14. 11:26 Módosítva: 2016.05.14. 11:30

Feldolgozáslemezzel tisztelegtek a kollégák az idén 25 éves Quimby zenekar előtt. A Tükröm, tükröm című anyag hétfőn jelenik meg. 

"Eddig nem készítettünk feldolgozásokat, ez volt az első. A Quimbyvel korábban sok fesztiválon játszottunk együtt, kölcsönös tisztelet alakult ki közöttünk. A Quimby úgy indult el a mainstream irányába és vált az ország talán legnépszerűbb zenekarává, hogy közben sok mindent megtartott a kezdeti közvetlenségéből, őszinteségből, kíváncsiságból, miközben mi az avantgárd felé tendáltunk" - fogalmazott drMáriás, a Tudósok vezetője, énekes, szaxofonos, trombitás az MTI-nek.

A Quimby előtt tisztelgő lemezre szintén készített szabad átdolgozást Frenk, az Ék, az FM Fusion, a Rackajam, a hiperkarma, Ian Siegal, az Ivan & the Parazol, Ripoff Raskolnikov, a Romengo, a Zaporozsec, a Blahalouisiana, a Bábel, Dj Bootsie és Sickratman.

A Quimby eddig tizenöt lemezt készített, a legutóbbi, a Kaktuszliget 2013-ban jelent meg. A csapat, amely a közelmúltban tette közzé új dalát Forradalom címmel, a fesztiválfellépések mellett június 11-én a Budapest Parkban ad nagykoncertet.