Presser Gábor 700 millió forintra pereli Kanye Westet

2016.05.21. 09:28 Módosítva: 2016.05.21. 09:33

Az Omega Gyöngyhajú lány című számának zeneszerzője, Presser Gábor úgy érzi, nem fizetett neki elég pénzt a szám felhasználásáért Kanye West, ezért most bepereli - tudta meg a TMZ.

A híres dal részletét Kanye a New Slaves című számában használta fel. Az 1969-es Omega-sláger 1 perc 26 másodpercig hallható benne. 

Presser szerint Kanye 2013-ban engedélyt kért a szám megjelenése előtt a felhasználásra.  Pici beleegyezett, de csak úgy, ha szerződést kötnek. A TMZ által megszerzett dokumentumokban az áll, hogy Kanye küldött Pressernek tízezer dollárt (2,8 millió forint), hogy előremozdítsa a tárgyalásokat, de Presser ezt a csekket ki se váltotta.  Emiatt most sokkal többe kerülhet ez a szám a rappernek, mert a TMZ szerint Presser legalább 2,5 millió dollárra (701 millió forint) pereli.

2013-ban az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Ausztráliában is az eladási lista első helyén debütált Kanye lemeze, a Yeezus, amin a New Slaves szerepel.

Kanyét nem először perelik be a Yeezuson használt hangminták miatt. A Panderosa Twins Plus One énekese, Ricky Spicer is azt állította, hogy nem fizettek neki elég pénzt a Bound 2-ban felhasznált részletért.