Nem képernyőkímélő, csak Adele legújabb klipje

2016.05.23. 12:18 Módosítva: 2016.05.23. 14:19

Tavaly ilyenkor Taylor Swift volt az, aki a Billboard-díjátadó gála alatt mutatta be új klipjét, egy évvel később pedig egy másik énekesnő, Adele követte a példáját. Adele mondjuk nem hozott össze akkora sztárparádét, mint Swift a Bad Blood klipjében, amiben ugyebár Selena Gomeztől Jessica Albán és Ellie Gouldingon át egészen Cindy Crawfordig egy rakat szupersztár szerepelt.

ADELE-–-SEND-MY-LOVE-TO-YOUR-NEW-LOVER

Adele ezúttal a 25 című lemezének második, Send My Love (To Your New Lover) című számához dobott ki videót, amiben kizárólag őt láthatjuk egy virágos Dolce & Gabbana ruhában egy fekete háttér előtt. A Stereogum szerint a végeredmény kicsit olyan lett, mintha egy képernyővédőt néznénk.

Amikor a 25 tavaly novemberben megjelent, a lemezt mindjárt meg is választottuk a hét lemezének, kritikánkban pedig arról írtunk, hogy a Send My Love az egyik legjobb szám rajta. "Az exeken túllépő Send My Love is beleillik ebbe a múlton merengős hangulatba, a hangszerelése azonban eléggé kilóg többi közül, a Britney Spears és Taylor Swift slágereket jegyző Max Martin olyan vidámra és dancehallosra pumpálta a dalt, hogy szinte meg sem lehet mondani, hogy ez egy Adele-dal" – fogalmaztunk egész konkrétan.

A klipet egyébként Londonban forgatták, és az a Patrick Daughters rendezte, aki korábban a Muse és a Yeah Yeah Yeahs számára is készített már videót.

Az énekesnő egyébként a vasárnap esti Billboard-gálán úgy tarolt, hogy turnéja miatt nem is vett részt rajta. Ő kapta a legjobb előadónak, illetve a legjobb női előadónak járó díjakat, továbbá a Hellót és a 25 című albumát is díjazták. A legjobb férfi előadó Justin Bieber lett, a legjobb együttes a One Direction, a legjobb rapper Drake, a legjobb koncertező előadónak pedig Taylor Swiftet választották. The Weeknd egy rakás díjat hazavitt, ő lett többek között a legjobb R&B-előadó és a legjobb R&B-album gazdája is. (A többi díjazott és jelölt névsorát a Billboard honlapján lehet végigböngészni)

Adele egyébként az év elején kiütötte a Gangnam Style-t is: kevesebb mint három hónap alatt megdöntötte a dél-koreai Psy rekordját, a Hello klipje lett ugyanis az a videó, amelyik a leggyorsabban elérte az egymilliárdos nézettséget, azóta pedig még tovább növekedett ez a szám.

Sőt, a brit énekesnő az albummal mindössze négy nap alatt megdöntötte a heti lemezeladások 15 éves rekordját is az Egyesült Államokban, a 2,43 millió eladott példánnyal az NSync 2000-es, No Strings Attached című albumát taszította le az első helyről, amiből akkor egyetlen hét alatt 2,41 millió kelt el. "Nem halt meg a lemezipar, csak Adele-re várt" – írtuk mi is egy korábbi cikkünkben.

Ne maradjon le semmiről!