Mégis jár a pénz a zenészeknek a VIVÁ-s lejátszások után

2016.05.27. 12:58
Technikai problémák miatt veszélybe került a magyar zenészek jogdíja, mert nincsenek adatok arról, hogy mit adott le a Viva. Most jó és rossz hírek egyaránt érkeztek az ügyben, de így is lesz amire 2017-ig kell várniuk a szerzőknek.

Pont egy hete számoltunk be róla, hogy az Artisjus különböző problémák miatt nem tudja kifizetni a zenészeknek a nekik a Viván leadott klipjeik után járó jogdíjat.

Ma levélben értesítettek minket a hírről, hogy 

a VIVA TV ma kijavított adatszolgáltatást küldött az Artisjusnak a problémás 3. negyedévi VIVA-elhangzásokról.

Ez azt jelenti, hogy a 2015-ös év első, második és harmadik negyedévében lejátszott klipek utáni járandóságot június 27-én minden szerzőhöz eljuttatják. Ezzel a közvetlen vészhelyzetet sikerült elhárítani és az Artisjus minden erőforrással a most érkezett adatok feldolgozásával foglalkozik, hogy ne legyen fennakadás. 

Eddig tartanak a jó hírek, a közleményben ugyanis az is szerepel, hogy a 4. negyedév adatszolgáltatását továbbra sem kapták meg és úgy néz ki, hogy a technikai hiba kijavításában azóta sem történt előrelépés. Ha a jövőben ez esetleg megtörténik, akkor a 2015. 4. negyedévi kifizetéseket a 2016-osokkal együtt kaphatják meg a szerzők 2017 májusában.

A kialakult helyzet miatti belső ellenőrzés jelenleg is tart az Artisjusnál. Arról is írnak, hogy 

A jövőbeli hasonló helyzetek elkerülése érdekében azonnali hatállyal szigorítunk a rádiókkal és televíziókkal kötött szerződéseink adatszolgáltatási szabályain, és megerősítjük az ezzel kapcsolatos belső ellenőrzési és kommunikációs folyamatokat.

Ne maradjon le semmiről!