Már rég tartania kellett volna a koncertnek, mire bejelentették, hogy elmarad

2016.06.04. 16:29

Irtózatos balszerencse-sorozat sújtja már két éve a Budapest Essentials fesztivált: tavaly két előadó is mondta le a koncertjét a városi fesztiválon. La Roux arra hivatkozott, hogy szerencsétlenül nyitotta ki a szálloda ablakát, beverte a fejét, ezért nem léphetett fel a Margitszigeten lézengő, bő százfős közönség előtt, Duke Dumont pedig beteget jelentett.

Szerencsétlen balesetek vagy betegségek bárkivel előfordulnak, a probléma inkább a lemondások kommunikálásával volt: a La Roux koncert elmaradása legalább a koncert kezdetének időpontjában derült ki a színpadra felsétáló szervezőtől, az idei, Eiffel térre szervezett Todd Terje lemondását viszont akkor közölték a közönséggel, amikor az eredeti kiírás szerint már másfél órája játszania kellett volna. A napijegyeket visszaváltják, a bérleteseket kárpótolják. 

A skandináv diszkó norvég császára az eredeti kiírás szerint este 8 és 10 óra között lépett volna fel az Eiffel téren. Nyolc körül még semmi nyoma nem volt annak, hogy a fellépőa helyszínen, vagy akár egyáltalán a városban lenne, el is indultak a pletykák a tömegben: Todd Terje nem érte el a repülőt, Todd Terje még a reptéren van, az egész bulit átteszik a szomszédos, körúti PRLMNT-be, ahol semmi nem szabályozza a csendrendeletet, és így tovább. A Budapest Essentials Facebook-profil fél tízkor (a tervezett koncert kezdése után másfél órával) posztolt egyet a Facebook eventbe arról, hogy Todd Terje már első az utolsó repülő beszállási listáján.

Todd Terje eredeti járatát törtölték a németországi árvízhelyzet miatt, a várólista alapján elsőként várja a következő gép felszállását, épp a Boardingban van. Tartsatok ki és drukkoljatok velünk együtt, amint lesz bármi infonk azonnal jelentkezünk!

 Ekkor még mindig nem volt világos, hogy a bőven 11 után Budapestre érkező Todd Terje hol fog fellépni, de erre nem is derült fény, mert a Budapest Essentials és a CityMatiné közös szervezői brigádjából az utóbbi egyik tagja háromnegyed 10 után, tehát amikor az eredetileg meghirdetett időpont szerint Todd Terje szettjének be kellett volna fejeződnie – felment a színpadra, és bejelentette, hogy Terjének nem sikerült elérnie az utolsó gépét sem „az árvíz miatt”, úgyhogy sajnos nem tud megjelenni, és a napijegyeket visszaváltják.

Kedves Fesztiválozók és Todd Terje Rajongók,

sajnos Todd Terje nem fért fel az utolsó lehetséges gépre sem. A mai bulija Budapesten elmarad. Borzasztóan sajnáljuk.

- írták 22:09-kor az esemény falára. A tömegben többen nehezményezték, füttyögéssel és búzással fejezték ki elegedetlenségüket amiatt, hogy a CityMatiné és a BPES egyáltalán nem kommunikálta azt, hogy a fellépés csúszna, vagy akár elmaradna, noha az a szervezők számára is elég hamar nyilvánvalóvá válhatott, hogy nyolcra Todd Terje nem fog Budapestre érni. Ezt viszont nem közölték a nyolckor megjelent közönséggel, nem írták ki Facebookra, gyakorlatilag a tömegben terjedtek, többé-kevésbé megbízható információk.  

A szervezők sűrű bocsánatkérések mellett pár órával ezelőtt reagált a malőrökre. A napijegyeket és a koncertre szóló jegyeket visszaváltják vasárnap estig, a bérletek mellé pedig olyan speciális kompenzációt találtak ki, amivel fürdőket, városnéző turistabuszokat, és egyéb más szolgáltatásokat lehet ingyen vagy akciósan igénybe venni. 

Csakhogy ez a csomag elvileg alapból jár a Budapest Essentials bérletekhez, hiszen mi is teszteltük a fesztiválkarszalaghoz ingyen járó hop on-hop off buszokat, a kompenzációval a bérletesek most még egy ilyen pakkot kapnak, azaz vihetnek magukkal a programokra még egy embert. 

A CityMatinét emailben sikerült elérnem, ők közölték, hogy nagyjából 7 órakor tudták meg, hogy nem fog ideérni időben Todd Terje, és elismerték, hogy valóban elszúrták a kommunikációt, amikor nem jelentették ezt be a közönségnek időben, de  tényleg nagyon reménykedtek, hogy az este folyamán még ideér valahogyan. A helyzetet tovább bonyolította, hogy míg a CityMatiné Facebook posztjában azt írta, az előadó a Frankfurtban nem fért fel a gépre, Todd Terje azt írta a Facebook oldalán, hogy egy másik német városban, Münchenben van, és törölték a járatát. 

Due to bad weather in München the flight to Budapest was cancelled, so I'm afraid my gig tonight at Eiffel Ter won't happen.

Very very sorry about this!!

A szervezők eredetileg is 17:50-re várták várták a fellépőt Frankfurtból, és ők sem értik, hogy Terje miért Münchenről posztolt. Mindenesetre azt is elmondták, hogy az Eiffel téren hajnali 2-ig volt engedélyük a bulira, szóval a csúszással is meg tudták volna tartani a koncertet, igaz, ekkor az érdeklődők lemaradtak volna a 10 órakor kezdődő Várkert Bazárban tartott Amon Tobin buliról. 

A napijegyeket és a koncertre váltott helyszíni jegyeket tehát visszaváltják vasárnap estig, a bérletesek felvehetik a kárpótlási csomagukat, a szervezők pedig tárgyalnak Todd Terjével egy esetleges új időpontról, így a bérleteseket arra kérik, hogy őrizzék meg a karszalagjukat, érvényes lesz erre az új bulira. 

Ne maradjon le semmiről!