18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Cigireklám helyett valami egészen más

videodiszko
2016.06.04. 08:23

Két olyan klip is van az eheti válogatásunkban, amit türelemmel kell végignézni, szóval csak az vágjon bele ebbe a nagy kalandba, amit Videódiszkónak hívnak, aki bírja! The Strokes, The Avalanches, Blonde Redhead, és még pár finomság következik.

The Avalanches: Frankie Sinatra

rendezte: Fleur Fortuné

Két zseniális klip és 15 évnyi kihagyás után végre megint felbukkant az új-zélandi The Avalanches egy éppen nem zseniális, de elég jó új videóval, amiben egy furán világító löttytől mindenki teljesen kikészül a feltehetőleg új-zélandi vidéken, és embereket haluzik oda, ahol állatok vannak, és fordítva.

Pill: Medicine

rendezte: Milton Melvin Croissant III

A Pill nevű posztpunk-banda úgy forgatott videoklipet, hogy nagyrészt csak egy olcsó kamerával felvettek mindenféle marhulást, amit az ilyen csóró zenekarok szoktak, aztán utómunkában rápakoltak egy csomó vicces rajzfilmfigurát, formát és hülyeséget, amitől elég vicces lett az egész. A szám is bomba.

Blonde Redhead: Dripping

rendezte: Eric Wareheim

A klip, amiatt a cikknek 18-as karikát kellett adni. És az első három perc után nem is gondolnánk, hogy egyáltalán mi a túróért érdekes a Dripping (egyébként egy 2 éves szám) klipje, aztán a parfüm-, és cigarettareklám stílusa hirtelen kap egy teljesen más felhangot attól, amit az utolsó egy percben látunk. Wareheimot bevallottam Namio Harukawa rajzai inspirálták, de csak akkor nézzetek utána a művésznek, miután végignéztétek a klipet, mert amúgy hatalmas rontóc.

PJ Harvey: The Orange Monkey

rendezte: Seamus Murphy

 PJ Harvey klipsorozata folytatódik, ezt is Seamus Murphy rendezte, de most Afganisztánban. Egyszerű életképek, gyönyörű tájak, mindennapi emberek, elkapott pillanatok az utcáról, kecskékről, tankokról, és amerikai katonákról.

Shura: What's It Gonna Be?

rendezte: Chloé Wallace

Tök idegesítően kezdődik a brit Shura új klipje, mert tökre olyan, mintha valaki összegyúrta volna a Napoleon Dynamite-ot a John Hughes-filmekkel, a szám is olyan, mintha a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójáról jött volna, aztán. Aztán történik valami az utolsó percben, ami igazából tök kiszámítható, de egy nagy cukiság lesz belőle.

The Strokes: Drag Queen (Official Lyric Video)

rendezte: Kidmograph

Ezen a héten jött ki a Strokes Future Present Past című EP-je, és legalább annyi jó kijött belőle, hogy a Kidmograph néven ismert tumblres GIF-művész összerakhatott hozzá egy dalszöveges videót, ami a Tumblren irtó menő retrofuturista, utópisztikus grafikákból áll össze. A klip szerintem jó, a számmal nem sikerült megbékélnem.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport