Kovács Ákos Nagyszínpad is lesz idén a Fishing on Orfű fesztiválon

2016.06.10. 10:56

De ez a Kovács Ákos nem zenél. Kovács Ákos Dadan a magyar könnyűzene egyik legismertebb menedzsere, ő intézte többek között a Heaven Street Seven, a Supernem, a Soerii & Poolek vagy a Mystery Gang ügyeit, mostanában a Blahalouisiana mellett dolgozik. A Fishing on Orfű második nagyszínpadát (ami váltásban üzemel az elsővel, a nemrégiben szavazás útján elnevezett Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpaddal) a szervezők pedig róla nevezik el.

Kevés szó esik a zenei produkciók háttérmunkásairól, akik közül az egyik legfontosabb a menedzser. A Kovács Ákos Nagyszínpad egy gesztus a magyar zeneipar minden tagja felé, akik sokszor a rivaldafénytől távol dolgoznak, de akik nélkül a leghíresebb produkciók sem működnének.

– mondta Lovasi András, a fesztivál egyik szervezője.

Kovács Ákos Dadan több mint 20 éves pályafutása során rengeteg zenekar útját egyengette már. Úgy ismerik, mint azt a fazont, aki mindent elintéz, minden problémát megold, minden esetben kiáll zenekaraiért. Nemcsak szakmája, de az egész underground egyik kultikus alakjává vált az elmúlt évtizedek során.

Az orfűi fesztivál egyébként híres névadási hagyományairól. Volt már, hogy a nagyszínpad nevét jótékonysági árverésre bocsátották, az utóbbi években pedig megszokhattuk, hogy a publikum szavazza meg a legnagyobb zenei helyszínek neveit. A Fishing on Orfű egyébként tudatos névadó is: a fesztivál helyéül szolgáló kemping utcáit, tereit is a fesztiválon fellépő zenekararokról nevezik el (Pál utca, Kistehén legelő, Heaven street, Óriás tér), 2015-ben pedig az NB1-ből a megyebajnokságba visszasorolt pécsi futballklub előtt tisztelegve keresztelte egyik helyszínét PMFC színpadnak.

A fesztivált idén június 22-25. között, immáron 9. alkalommal rendezik meg. Négy nap alatt több, mint 100 produkciót láthatnak az érdeklődők,  az egyik leghíresebb magyar zenekar, a 2010-ben feloszlott Kispál és a Borz kizárólagosan itt tartja három évre tagolt tematikus visszatérését, amely idén fejeződik be. A Fishing az elmúlt években rendre elővételben teltházas lett, az idei fesztiválra is alig kapható már jegy.

Ne maradjon le semmiről!