Hiába az Eurovízió, a Halott Pénz uralma megingathatatlan

2016.06.16. 11:47

A tavaszi YouTube-toplista első két helyét is Halott Pénz foglalja el, az Eurovízióval nagy médianyilvánossághoz jutó Freddie csak harmadik. A Darabokra törted a szívem úgy is vezet, hogy most csak fele annyian nézték, mint télen. 

A Dalszerző blogon ismertetett szokásos, negyedévi toplista érdekessége, hogy jelentősen csökkent a videók nézettsége: a Halott Pénz Bergendy-feldolgozása például úgy vezet 3,9 milliós nézettséggel, hogy ezzel télen csak az ötödik helyet csíphette volna meg. 

Most viszont nemcsak, hogy vezet a videómegosztóra december elején felkerült dal, de csatlakozott hozzá egy újabb Halott Pénz-dal, a Majd is, és csak utána következik Freddie Pioneer című dala, mely pedig jelentős lökést kapott azzal, hogy az Eurovíziós Dalverseny döntőjébe jutott májusban.

Az első húsz helyezett között nincs meglepetés, a szokásos nevek ismétlődnek, és a két újonc, Mario illetve G. w. M. is ugyanebből a világból érkeznek (az előbbi Young G. és Essemm, utóbbi pedig Curtis haveri körét képviseli). 

Az első öt helyezett így fest:

1. Halott Pénz: Darabokra törted a szívem
2. Halott Pénz: Majd
3. Freddie: Pioneer
4. ByeAlex és a Slepp: Még mindig (Lotfi Begi-remix)
5. Majka feat. Kollányi Zsuzsi: Eléglesz

Aki tényleg kíváncsi a többi helyezettre, itt megtalálja őket.

Ne maradjon le semmiről!