Jól állnak a Red Hot Chili Peppersnek a gördeszkás lányok

2016.06.16. 21:54

Június elején mi is megírtuk, hogy Olivia Wilde rendezi a Red Hot Chili Peppers új klipjét, amelyik a Dark Necessities című számhoz forgott. A Doktor House-ból, a TRON: Örökség-ből, valamint a Martin Scorsese és Mick Jagger nevével fémjelzett Bakelit című sorozatból ismert színésznő az Instagramon adott először hírt a forgatásról, mostanra pedig a klip is elkészült.

A videó főszereplői – a zenekar tagjai mellett – a gördeszkás lányok (név szerint: Carmen Shafer, Amanda Caloia, Amanda Powell és Noelle Mulligan, akit főleg kaszkadőrként lehet ismerni), akik nagyokat esnek, diliznek, a sebekre meg sört locsolnak a klipben. A kamerák mögött Christopher Blauvelt, Kelly Reichardt (Sötét húzások, Járatlan út) kedvelt partnere, a Lopom a sztárom és a kétrészes Egy szerelem története operatőre állt.

A Dark Necessities egyébként a Red Hot Chili Peppers új, pénteken megjelenő lemezének elsőként kiadott dala, amivel egy ötéves csendet tört meg a zenekar. Wilde élete első klipjét az Edward Sharpe & The Magnetic Zerosnak készítette az év elején, amit ráadásul egy iPhone 6s-sel rögzítettek. "Mindig hálás leszek Steve Jobsnak, amiért mindannyiunkkal elhitette, hogy mi is lehetünk művészek” – mondta a klip kapcsán, ami mi is bemutattunk az egyik márciusi Videódiszkóban.

Red Hot Chili Peppers*"Dark Necessities" [Official Music Video]

NEW VIDEO: Watch the premiere of the music video for “Dark Necessities” now! Directed by Olivia Wilde. New album The Getaway coming June 17th: http://smarturl.it/thegetawayrhcp

Közzétette: Red Hot Chili Peppers – 2016. június 16.

A számot a hónap elején a németországi Rock Am Ringen is eljátszotta a zenekar (koncertfelvétel itt), és valószínűleg Magyarországon is elnyomják majd szeptember elején, amikor két koncertet is adnak majd Budapesten. A buli szervezői május elején jelentették be, hogy húsz év után ismét Magyarországon koncertezik a Red Hot Chili Peppers, majd miután pillanatok alatt elfogytak a jegyek, jött a hír, hogy a zenekar másnap, szeptember másodikán ad egy ráadáskoncertet is a Papp László Sportarénában. A jegyek egyébként nem olcsók, de cserébe az új anyagot is megkapjuk digitális vagy fizikai példányban. A The Getaway című albummal egyébként részletesebben is foglalkozunk majd a vasárnapi Hét lemezében, ahogy a koncert híre után összeszedtük az RHCP tíz legfontosabb dalát is.

Anthony Kiedis, a zenekar énekese egyébként nemrég kórházba került, mivel állítólag súlyos hasi fájdalmakra panaszkodott, ami miatt egy koncertet is le kellett mondaniuk Kaliforniában. "Anthonyt éppen kórházba szállítják, ezért nem tudunk játszani ma este. Nagyon sajnáljuk" – mondta akkor Flea a fesztiválon. Az 53 éves Kiedis azóta már jobban van, és újra koncerteznek.

Ne maradjon le semmiről!