Ez a szám lesz a Budapest Pride hivatalos hivatalos dala

2016.06.21. 15:34

Bár a pécsi Mongooz and the Magnet Freedom című száma a Sziget himnusza címért is versenyzett, végül a július másodikai (ez egy szombat) Budapest Pride felvonulás hivatalos dala lett.

"Személyesen is érintett vagyok, hiszen a bátyám is meleg, én pedig természetesen kiállok mellette. Neki is, mint mindenkinek, joga van úgy élni, ahogy szeretne" – mondta a zenekar ír nagybőgőse, Ian O'Sullivan.

A Mongooz and the Magnet a Pride végállomásán (ezt majd csak később jelentik be a szervezők) játszani is fog, ahol bizonyára a Freedomot is előadják majd. "Írország volt az első az unióban, ahol népszavazás által vált legálissá az azonos neműek házassága, amire nagyon büszke vagyok. Szeretnénk támogatni a magyarországi mozgalmat is azzal, hogy a dalunkat adjuk a felvonuláshoz" – mesélt tovább Ian.

A Mongooz and the Magnet egyébként egy kifejezetten friss formáció, 2014-ben alakultak Pécsen, amikor az Ianhez hasonlóan szintén orvostanhallgató Magnus Måløy (ő Norvégiából érkezett) és az egri Imre Gábor összeállt zenélni. Első klipjük, ami a She Gonna Leave Me című számhoz forgott, valamint első nagylemezük, a Please Be Naked is a Stenken debütált.

A zenekar közben szerepelt a Nagyszínpad mezőnyében, bejutott a Ki Mit Tube döntőjébe, illetve időközben a csapat kétharmadából orvos lett: Magnus alig két hete diplomázott, Ian pedig már egy éve a Pécsi Klinikán végez kutatómunkát és a műtőben is dolgozik. Július másodikán, este héttől játszanak majd a 21. Budapest Pride-on. A felvonulás az Andrássy út és a Dózsa György út találkozásától indul majd. További részletek a Pride honlapján.

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Hírek