Meghalt Scotty Moore, Elvis Presley első gitárosa

2016.06.29. 11:13

84 évesen meghalt Scotty Moore, aki úttörő rockgitárjátékával nagyban hozzájárult Elvis Presley forradalmi zenei stílusának megformálásához és jelentős hatással volt egy egész zenei generációra, köztük Keith Richardsra, Jimmy Page-re és Bruce Springsteenre, írja az MTI. Moore otthonában, Nashville-ben halt meg kedden.

"Mint zenészt a rock'n'roll egyik társalapítójának tartom az általa kitalált eredeti gitárjáték miatt" - jelentette ki életrajzírója és barátja, James L. Dickerson.

"Elvis nagyon szerette Scottyt és nagy becsben tartotta közös munkájuk stúdióban és a turnékon eltöltött csodálatos éveit. Scotty maga is fantasztikus zenész és igazi legenda volt. A zene, amit Elvis és Scotty együtt játszott örökre élni fog, és a jövő generációkra is hatással lesz" - fogalmazott Presley volt felesége, Priscilla Presley

Moore és Bill Black basszusgitáros 1954 júliusában találkozott először Elvis Presleyvel a memphisi Sun Records stúdióban, ahol később számos nagy slágerüket vették fel, köztük a That's All Righ és a Mystery Train című számokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport