50 Cent megmenekül, ha azonnal fizet hétmillió dollárt

2016.07.07. 11:55

Pont került a 21 hálószobás kastélyban élő, de csődöt jelentő 50 Cent elleni eljárás végére. A rapper már arra is emlékszik, hova is tette a pénzét.

Elég nehéz volt komolyan venni a luxuséletmódját folyamatosan hangoztató 50 Centet, amikor csődeljárást kért maga ellen, pont akkor, amikor különféle ügyekben jó néhány millió dollár kártérítés és fájdalomdíj megfizetésére szerették volna kötelezni. A sztár legutóbb akkor jelentett csődöt, amikor a szintén rapper Rick Ross barátnője, Lastonia Levinston perelte be hétmillió dollárra, amiért feltöltött róla a netre egy erotikus videót.

A különféle bírósági ügyek végére most pont került – írja az AFP. Egy connecticuti bíróság – egyébként épp 50 Cent 41. születésnapján – úgy döntött, hogy ha a rapper öt év alatt megfizet összesen 23,4 millió dollárt (6,68 milliárd forintot) mindazoknak, akiknek tartozik, lezárják az ügyet. 50 Cent, azaz születési nevén Curtis James Jackson III vállalta, hogy ebből azonnal kifizet készpénzben 7,4 millió dollárt (2,1 milliárd forintot) hitelezőinek. Az ajánlatot egyébként a sztár terjesztette a bíróság elé.

50 Cent nem is nagyon próbálja titkolni, hogy a csődeljárással kamuzott: az ítélethirdetés után Instagram-oldalán először egy helikopterrel pózolt, majd egy másik kép mellé azt írta, „Ó, most már emlékszem, hová is tettem azt a pénzt, LOL”. Amikor csődöt jelentett, azt mondta, a fényűző életmód csak látszat volt, valójában megesett, hogy ékszereket kellett kölcsönkérnie, amiket a nyilvános szereplés után vissza is adott a tulajdonosnak.

I told you I'm a hustler, watch me work. #EFFENVODKA #FRIGO

50 Cent (@50cent) által közzétett fénykép,

Ennek ellenére is nyert az ügyön: Levintsonnak a csődeljárásra hivatkozva hét helyett csak hatmilliót kell fizetnie a szexvideó miatt. A felvételt 50 Cent egyébként akkor szerezte meg, amikor vitában volt a nő barátjával, Rick Rosszal. Egy másik követelés miatt 17,5 millió dollárt kell fizetnie a Sleek Audio, egy becsődölt fejhallgató-cég befektetőinek.

Mindehhez a rapper állítólag úgy tesz majd szert elég pénzre, hogy eladja 21 hálószobás, 24 fürdőszobás, mozitermes, kosárlabda-pályás, medencés kastélyát, amihez egy saját barlang és egy 7 hektárnyi birtok is tartozik. Azért annyira mégsem kell sajnálni 50 Centet: 2007-ben például 100 millió dollárt keresett csak azzal, hogy eladta részesedését a VitaminWater üdítőcégben.

Ne maradjon le semmiről!