Ne felejtsétek el 300 évvel visszaállítani az órátokat!

2016.07.08. 09:57

Miután a héten rendőrök két fekete férfit is agyonlőttek, Beyoncéval az élen az amerikai popsztárok is megszólaltak az ügyben, csatlakozva az országon végigsöprő felháborodáshoz.

Beyoncé - aki a csütörtök esti glasgow-i koncertjén is gyászszünetet tartott - a honlapján tett közzé egy üzenetet: "Nem részvét kell nekünk, hanem az, hogy mindenki tartsa tiszteletben az életünket! Ezt nem a rendőröktől kérjük, hanem mindenkitől, aki nem tartja értékesnek az emberi életet. A színes bőrűek és a kisebbségek elleni háborúnak véget kell vetni" - írta az énekesnő.

Miután a Twitteren körbement a videó, amit a Falcon Heights-i közúti igazoltatás közben agyonlőtt Philando Castile barátnője készített az esetről, több fekete híresség is kommentálta azt.

"Ezek agyonlőtték ezt az embert, miközben a négyéves kislánya ott ült hátul a kocsiban? Van egyáltalán olyan, hogy egy rendőrt letartóztatnak? Vagy legalábbis vádat emelnek ellene?" - kérdezte az egyik legmenőbb fiatal MC, a chicagói Chance the Rapper.

"A fejünk tetejére kéne állnunk, hogy elérjük, hogy ne lőjenek agyon feketéket közúti igazoltatások alkalmával?" - szólalt meg a tízszeres Grammy-díjas énekes, John Legend is.

A legradikálisabban a Killer Mike művésznéven ismert Michael Render fogalmazott: "Annak idején a nyilvános lincselés tartotta fenn a déli államokban a faji elkülönítésre épülő osztályrendszert. Most a rendőrök nyilvános kivégzései ugyanezt a célt szolgálják."

A közhangulatot leginkább a Roots vezetője, Questlove felhívása mutatja: "Ne felejtsétek el 300 évvel visszaállítani az órátokat".

Ne maradjon le semmiről!