AZ X-Factorból kiesett, mégis világsztár lett

2016.07.14. 12:47

Július 22-én Debrecenben, a Campus Fesztiválon koncertezik  elsőször Magyarországon Jess Glynne, Grammy-díjas brit énekesnő. A neve nem biztos, hogy elsőre beugrik mindenkinek, de 2014-es, a Clean Bandittel közös, Rather Be című dalát biztos hallotta már sok olvasó. 

A Rather Be világszerte a slágerlisták élére került, és az év legjobb dance felvételének járó díjat is megkapta a briteknél. Nem is rossz ahhoz képest, hogy Glynne-nek már egészen korán azt tanácsolták a zenetanárai, hogy inkább menjen el kosárfonónak, mert

énekesnő soha nem lesz belőle.

Makacs típus, 15 évesen jelentkezett a brit X-Factorba, de a válogatáson összebalhézott a producerekkel, amikor meghallotta, hogy ugyan a zsűrinek tetszett, de már nem jutott neki hely a továbbjutók között. Az iskola után egy zenei ügynökségnél dolgozott, közben demózgatott, és próbált betörni a poppiacra, de nem sok sikerrel. 2013-ban, amikor egy italgyárban volt marketingasszisztens, leigazolta egy nagy lemezcég, és utána nem volt megállás. 2014-ben és 2015-ben is a brit slágerlisták élén kezdett, a népszerűsége az idei turnéja alatt olyan magasra szökött, hogy a brit The Voice-ba hívták zsűrizni, de nem kért a tévézésből.   

Ne maradjon le semmiről!