A DVBBS tavalyi budapesti bulija után nem lettek rosszul a rajongók

2016.07.15. 08:44

A Bors szerint tavaly is hat lány mehetett bulizni a koncert után, de akkor nem történt baj. Ugyancsak a lap megszólaltatja a Soundon történtekben érintett lányok ismerősét, aki szerint nem történt erőszak, a lányok a fű és az alkohol keverékétől lettek rosszul.

A Borsnál egy húszéves lány jelentkezett, aki tavaly novemberben a Bónusz Electronic Music Fesztiválon volt a DVBBS fellépésén, és akkor ő volt a hat kiválasztott lány egyike, akik a duóval bulizhattak. A név nélkül nyilatkozó lány szerint minden aszerint a koreográfia szerint zajlott, mint a Soundon: őket is egy magyar nő és egy férfi választották ki, a DVBBS tagjai, Alex és Chris itallal kínálták, majd egy pesti szállodába vitték őket. Az informátor hangsúlyozta, hogy semmi olyanban nem kellett részt venniük, amiben nem szerettek volna, és nem is csempésztek semmit az italukba sem. "Az ment haza, aki akart, nem volt semmi gond" - idézi a szavait a Bors.

A rendőrség minden körülményt vizsgál

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az alábbi közleményt jelentette meg az ügyben:

"A rendelkezésre álló adatok szerint a Zamárdiban megrendezett fesztiválon 2016. július 9-én egy külföldi zenekar tagjai a koncertjük után fiatal hölgyeket láttak vendégül a nagyközönség elől elzárt területen. A fellépők távozását követően a rendezők közülük több lányt rossz egészségügyi állapotban találtak, akik a rendezvény területén azonnalos orvosi ellátásban részesültek.

A vizsgálatuk során felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy a hölgyek ismeretlen eredetű anyagot fogyaszthattak, illetve hogy ellenük szexuális jellegű bűncselekményt követhettek el, ezért a Siófoki Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás során beszerzett adatok, valamint az elsődleges orvosi vélemény alapján a szexuális erőszak megalapozott gyanúja ez idáig nem merült fel, azonban ennek minden kétséget kizáró tisztázására igazságügyi orvosszakértő került kirendelésre.

A siófoki rendőrök négy külföldi férfit - a zenekar tagjait és alkalmazottait - 2016. július 10-én a rendőrkapitányságra előállítottak, akiknél a ruházatuk átvizsgálása alkalmával kábítószergyanús anyagot találtak. Hármuk esetében a kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt jelzett, így őket  a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy személyt pedig tanúként hallgattak ki. A férfiak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség az ügy minden körülményének tisztázása érdekében szakértők bevonásával folytatja a nyomozást."

Az újság megszólaltat még egy név nélkül nyilatkozót: a Soundon a DVBBS-szal bulizó lányok egyikének ismerősét, aki szerint a lányok semmiféle titokzatos drogot nem kaptak, hanem alkohol és fű keverékétől lettek rosszul - a füvet is ők maguk kérték. Az informátor szerint szó sem volt erőszakról, a hat lány két és fél órát tartózkodott az együttes konténerében, és az ott történtekről több videó- és hangfelvétel is van. Az viszont igaz, hogy a duót alkotó kanadai testvérpár gyorsan lelépett, amikor látták, hogy baj van, és nem segített a rosszul lett lányoknak.

Tegnap megírtuk, hogy a rendőrség szexuális erőszak miatt nyomoz az ügyben ismeretlen tettes ellen.

Korábban az Indexnél jelentkezett egy szemtanú, aki szerint a lányok kaptak egy üveg vodkát, majd az egyikük kért a fellépők – valószínűleg füves – cigijéből, ezt azonban már a csapat öltözőjében szívhatták el, ahová aztán mind a hat lány bement. A szemtanú szerint a konténerből előbb két dülöngélő lány került elő, majd egy másik, aki aztán visszafordult, hogy magával hozza a barátnőjét is, ekkor azonban a DVBBS menedzsere elállta az ajtót, és nem engedte vissza. A negyedikként kijövő lány sírva jött elő, félt, nem tudta, hol van, aztán befutott a vécére, és ott sírt tovább. Ezután még egy lány előtántorgott az öltözőből, ahonnan aztán a fellépők is kirohantak, majd autóba vágták magukat, és elszeleltek. Ferihegyről már bilincsben hozták őket vissza Siófokra. Forrásunk úgy tudja, az utolsó lányt odabent, a földön fekve találták meg.

Ne maradjon le semmiről!