Magyar zenész esett össze a tévés forgatáson

videodiszko
2016.08.06. 07:58

Katy Perry továbbra is a riói olimpiára hangolódik, Kurt Cobain középiskolai barátja, Buzz Osborne és John Frusciante a Red Hot Chili Peppersből pedig csúnyán bemos egy ismert zenészkollégának. Ezen kívül kavbojkalapok, egy Bowie-feldolgozás és pixeles erotika az eheti Videódiszkóban, amelyben ezúttal is az elmúlt hét termésének legjobb klipjei közül válogattunk.

Beach Slang: Punks In A Disco Bar

rendezte: Jason Lester

Igaz nyári hangulatú klippel jelentkezett a philadelphiai Beach Slang zenekar, akiknek az a Jason Lester rendezett videót, aki korábban olyan nevekkel dolgozott, mint a La Sera, EMA vagy a Soft Moon. A klipben szép és menő fiatalok italoznak, dohányoznak, medencéspartiznak és rendetlenkednek egy kaliforniai kisvárosban, miközben egy zord külsejű, kavbojkalapos öregember követi őket a Cadillacjével, nem tudni, miért, aztán hirtelen minden olyan lesz, mint egy tinihorror első jelenete. A zenekar Loud Bash Of Teenage Feelings című lemeze szeptember második felében jelenik majd meg. (Még több rendetlenkédésért klikk a bristoli Trust Fund klipjére!)

Psychic Ills: Another Change

rendezte: Jason Evans

Bár nem volt túl előremutató, a Psychic Ills júniusban megjelent, Inner Journey Out című lemezét nemcsak a Primal Scream frontembere, Bobby Gillespie bírta nagyon, hanem mi is. Az Another Change nagyon-nagyon szép klipje az amerikai rodeók világát mutatja be, méghozzá úgy, ahogy valószínűleg kevesen ismerjük. Ha érteni akarjuk a sztorit, nem árt megnézni a szintén az albumon szereplő Baby klipjét is, ez ugyanis annak a folytatása. Bár ha csak a szép kavbojkalapokra vagyunk kíváncsiak, akkor ez is bőven elég.

Get Well Soon: Too Much Love

rendezte: Philipp Käßbohrer

Egy magyar származású, Zoltán D. nevű zenészt konferálnak fel a német Get Well Soon legújabb klipjében, ami egy nyolcvanas évekbeli zenés műsor díszletei között játszódik. Zoltán D. persze fiktív figura, akit egy német színész, Wilfried Hochholdinger alakít, aki szerepelt például a Becstelen brigantykban, valamint az X-Men: Az elsőkben is, és ahogy a MusicPress felhívta rá a figyelmet, mindkettőben náci tisztet alakított.

Katy Perry: Rise

rendezte: Paul Gore

Katy Perry nagyon büszke arra, hogy legújabb buzdítódala, a Rise rendszeresen felcsendül majd a riói játékok alatt, és a számhoz korábban már készült egy videó, de abban az énekesnő nem szerepelt, csak nagy sportmomentumokat lehetett látni az összeállításban. A felbukkanó sportolók között ráadásul magyarok is voltak: Csernoviczki Éva cselgáncsozó és Baji Balázs gátfutó. A dalhoz most rendes klip is forgott, amiben a Twitter-hercegnő egy rózsaszín ejtőernyővel a hátán küzd meg az elemekkel.

Shooter Jennings feat. Marilyn Manson: Cat People (18+)

rendezte: Valenberg & Blake Judd

A pixelmániások bizonyára nagyon fogják kajálni Marilyn Manson és Shooter Jennings az év elején elhunyt David Bowie és és Giorgio Moroder előtti tisztelgését. Mansonék a Cat People-t dolgozták fel, ami az azonos című film (magyarul a Párducemberek) zenéje volt, valamint az 1983-as Let's Dance című Bowie-albumon is szerepelt. A Cat People – ebben a formájában – Jennings idei, Moroder előtt tisztelgő lemezére készült, és a héten nagyon erős klipet is kapott, ami nemcsak a Bowie-utalásoktól, hanem az erotikától is hemzseg.

Norah Jones: Carry On

rendezte: Claire Marie Vogel

Októberben új lemezzel jelentkezik Norah Jones, amiről annyit már biztosan tudni, hogy Day Breaks lesz a címe, és az énekes-dalszerzőnő ismét visszatér rajta a zongorához, amit kicsit hanyagolt a korábbi anyagain. Ezen fog szerepelni a Carry On című szerzemény is, ami most nagyon elbűvölő és meghitt klipet is kapott. A videóban egy idős házaspár szerepel, akik az otthonukban főzőcskéznek és lassúznak, miközben Jones a nappaliban zongorázik és adja elő a dalát.

Szagos Hörigekkók: Isten tudja

készítette: Csernovszky Márk

Pénteken ünnepelte negyedik születésnapját a Szagos Hörigekkók gyerkőczenekar, akik az évforduló alkalmából a héten két klippel is jelentkeztek: először a Vulkánhörcsöghöz, aztán pedig az Isten tudja című számhoz. Utóbbi kapcsán csak annyit írtak: "Jójó, elég fura lett, de a Márk csinálta, szóval érthető, hiszen először vett a kezébe kamerát élete során, és amúgy is hülye." Hát, jó szórakozást hozzá!

Omar Rodriguez-Lopez: Running Away

rendezte: Violeta Felix

Hiába köszönti őket virággal, nem kímélik barátai az At the Drive-In és a Mars Volta zenekarokból, valamint egy rakás más projektjéről ismert Omar Rodriguez-Lopezt az új klipjében. A videóban feltűnik például a Red Hot Chili Peppersből és szólómunkáiról ismert John Frusciante, valamint Buzz Osborne a Melvinsből, aki nemcsak Kurt Cobain gimis spanja volt, hanem közös zenekarban is játszott a Nirvana-frontemberrel, Fecal Matter néven. Lopez júliustól az év végéig összesen 12 lemezt(!) fog kiadni, ebből kettő (a Sworn Virgins és a Corazones) már megjelent, a következő, a Blind Worms Pious Swine pedig augusztus 12-én érkezik.

Ne maradjon le semmiről!