Magyar zenész esett össze a tévés forgatáson

videodiszko
2016.08.06. 07:58

Katy Perry továbbra is a riói olimpiára hangolódik, Kurt Cobain középiskolai barátja, Buzz Osborne és John Frusciante a Red Hot Chili Peppersből pedig csúnyán bemos egy ismert zenészkollégának. Ezen kívül kavbojkalapok, egy Bowie-feldolgozás és pixeles erotika az eheti Videódiszkóban, amelyben ezúttal is az elmúlt hét termésének legjobb klipjei közül válogattunk.

Beach Slang: Punks In A Disco Bar

rendezte: Jason Lester

Igaz nyári hangulatú klippel jelentkezett a philadelphiai Beach Slang zenekar, akiknek az a Jason Lester rendezett videót, aki korábban olyan nevekkel dolgozott, mint a La Sera, EMA vagy a Soft Moon. A klipben szép és menő fiatalok italoznak, dohányoznak, medencéspartiznak és rendetlenkednek egy kaliforniai kisvárosban, miközben egy zord külsejű, kavbojkalapos öregember követi őket a Cadillacjével, nem tudni, miért, aztán hirtelen minden olyan lesz, mint egy tinihorror első jelenete. A zenekar Loud Bash Of Teenage Feelings című lemeze szeptember második felében jelenik majd meg. (Még több rendetlenkédésért klikk a bristoli Trust Fund klipjére!)

Psychic Ills: Another Change

rendezte: Jason Evans

Bár nem volt túl előremutató, a Psychic Ills júniusban megjelent, Inner Journey Out című lemezét nemcsak a Primal Scream frontembere, Bobby Gillespie bírta nagyon, hanem mi is. Az Another Change nagyon-nagyon szép klipje az amerikai rodeók világát mutatja be, méghozzá úgy, ahogy valószínűleg kevesen ismerjük. Ha érteni akarjuk a sztorit, nem árt megnézni a szintén az albumon szereplő Baby klipjét is, ez ugyanis annak a folytatása. Bár ha csak a szép kavbojkalapokra vagyunk kíváncsiak, akkor ez is bőven elég.

Get Well Soon: Too Much Love

rendezte: Philipp Käßbohrer

Egy magyar származású, Zoltán D. nevű zenészt konferálnak fel a német Get Well Soon legújabb klipjében, ami egy nyolcvanas évekbeli zenés műsor díszletei között játszódik. Zoltán D. persze fiktív figura, akit egy német színész, Wilfried Hochholdinger alakít, aki szerepelt például a Becstelen brigantykban, valamint az X-Men: Az elsőkben is, és ahogy a MusicPress felhívta rá a figyelmet, mindkettőben náci tisztet alakított.

Katy Perry: Rise

rendezte: Paul Gore

Katy Perry nagyon büszke arra, hogy legújabb buzdítódala, a Rise rendszeresen felcsendül majd a riói játékok alatt, és a számhoz korábban már készült egy videó, de abban az énekesnő nem szerepelt, csak nagy sportmomentumokat lehetett látni az összeállításban. A felbukkanó sportolók között ráadásul magyarok is voltak: Csernoviczki Éva cselgáncsozó és Baji Balázs gátfutó. A dalhoz most rendes klip is forgott, amiben a Twitter-hercegnő egy rózsaszín ejtőernyővel a hátán küzd meg az elemekkel.

Shooter Jennings feat. Marilyn Manson: Cat People (18+)

rendezte: Valenberg & Blake Judd

A pixelmániások bizonyára nagyon fogják kajálni Marilyn Manson és Shooter Jennings az év elején elhunyt David Bowie és és Giorgio Moroder előtti tisztelgését. Mansonék a Cat People-t dolgozták fel, ami az azonos című film (magyarul a Párducemberek) zenéje volt, valamint az 1983-as Let's Dance című Bowie-albumon is szerepelt. A Cat People – ebben a formájában – Jennings idei, Moroder előtt tisztelgő lemezére készült, és a héten nagyon erős klipet is kapott, ami nemcsak a Bowie-utalásoktól, hanem az erotikától is hemzseg.

Norah Jones: Carry On

rendezte: Claire Marie Vogel

Októberben új lemezzel jelentkezik Norah Jones, amiről annyit már biztosan tudni, hogy Day Breaks lesz a címe, és az énekes-dalszerzőnő ismét visszatér rajta a zongorához, amit kicsit hanyagolt a korábbi anyagain. Ezen fog szerepelni a Carry On című szerzemény is, ami most nagyon elbűvölő és meghitt klipet is kapott. A videóban egy idős házaspár szerepel, akik az otthonukban főzőcskéznek és lassúznak, miközben Jones a nappaliban zongorázik és adja elő a dalát.

Szagos Hörigekkók: Isten tudja

készítette: Csernovszky Márk

Pénteken ünnepelte negyedik születésnapját a Szagos Hörigekkók gyerkőczenekar, akik az évforduló alkalmából a héten két klippel is jelentkeztek: először a Vulkánhörcsöghöz, aztán pedig az Isten tudja című számhoz. Utóbbi kapcsán csak annyit írtak: "Jójó, elég fura lett, de a Márk csinálta, szóval érthető, hiszen először vett a kezébe kamerát élete során, és amúgy is hülye." Hát, jó szórakozást hozzá!

Omar Rodriguez-Lopez: Running Away

rendezte: Violeta Felix

Hiába köszönti őket virággal, nem kímélik barátai az At the Drive-In és a Mars Volta zenekarokból, valamint egy rakás más projektjéről ismert Omar Rodriguez-Lopezt az új klipjében. A videóban feltűnik például a Red Hot Chili Peppersből és szólómunkáiról ismert John Frusciante, valamint Buzz Osborne a Melvinsből, aki nemcsak Kurt Cobain gimis spanja volt, hanem közös zenekarban is játszott a Nirvana-frontemberrel, Fecal Matter néven. Lopez júliustól az év végéig összesen 12 lemezt(!) fog kiadni, ebből kettő (a Sworn Virgins és a Corazones) már megjelent, a következő, a Blind Worms Pious Swine pedig augusztus 12-én érkezik.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?