Kolbász és sör miatt állt le a beengedés a Szigeten

2016.08.10. 13:46 Módosítva: 2016.08.10. 14:44

Elhagyott táskát találtak a Sziget beengedési övezetben, ezért leállt a beengedés nagyjából egy órán át a K-hídon. A táskát átvizsgálták, kolbászt és sört találtak benne - mondta az Indexnek Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke. A beengedés pár perccel később újraindult.

"2016. augusztus 10-én 13 óra körül érkezett bejelentés a BRFK Tevékenység Irányítási Központjába, hogy a Sziget Fesztivál biztosítását végző vagyonvédelmi cég munkatársa a rendezvény bejáratnál egy elhagyott csomagot talált. A rendőrök a szükséges biztonsági intézkedéseket megtették és intézkedtek a csomag tűzszerészeti átvizsgálására. Az átvizsgálás során a rendőrök robbanóanyagot, vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak" - erősítette meg az Index értesülését a rendőrség.

Szerdán délután háromnegyed kettő körül leállították a beengedést a K-hídon - tudta meg az Index. A H-hídon és hajóval továbbra is be lehetett menni a fesztiválra, így sokaknak fel sem tűnt, hogy mi történt. Bombariadó volt, mivel egy elhagyott csomagot találtak a beengedési övezetben - mondta el Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke az Indexnek telefonon. 

A helyszínen tartózkodó kollégáink a jegyeket fel tudták venni, de a fesztivál területére nem lehetett belépni, és arról a területről, ahol a jegyeket fel lehet venni, elkezdték kiüríteni az embereket a Kaszásdűlő felé. A Szigetet nem ürítették ki, de a kijáratot is lezárták. A helyszínen tartózkodók beszámolói szerint a közeli benzinkútnál üldögélőket is elküldték.

Bombariadó miatt leállt a beengedés a Szigeten

A rendre rendőrsorfal vigyázott, és a környező utcák forgalma teljesen bedugult. A helyszínen senki nem mondott semmit, kollégánk kérdésére egy rendőr azt válaszolta:

Nincs semmi különös.

A HÉV nem állt meg a Filatorigát megállónál, a hangosbemondó szerint "hatósági zár" miatt. Kollégánk hallotta, amint a BKK dolgozói walkie-talkie-n azt üzenték egymásnak, "Nyugtassátok az utasokat, készüljetek, hogy lesz vészfékhúzás." A rakparton érkező autósokat visszafordították.

A helyszínen még a konténereket is lezárták.

Miután a átvizsgálták a táskát, és csak sört és kolbászt találtak benne, a K-hídon való beengedés bő háromnegyed órával a leállás kezdete után újraindult.

Ne maradjon le semmiről!