Rihanna döntése volt a félórás késés

2016.08.11. 22:12 Módosítva: 2016.08.12. 00:00

Rihanna tudta, hogy csak este 11-ig játszhat, mégis úgy döntött, hogy csak tízkor lép színpadra – tudtuk meg a Sziget sajtófőnökétől.

Tíz óra után pár perccel kezdődött csak el Rihanna, a Sziget leghíresebb fellépőjének koncertje a nulladik napon. A Sziget szabadtéri koncertjeinek ugyanakkor 11 órakor véget kell érniük a hangerő-szabályozások miatt. Vető Viktória sajtófőnök elmondta, bár Rihanna tudta, hogy így csak egy órája marad, maga döntött úgy, hogy fél órával később kezd.

DSC 5210
Fotó: Bődey János

Rihanna egyébként a meg nem erősített hírek szerint 280 millió forint körüli összegért lép fel a Szigeten, amire előleget sem kért, a stáb egyik tagja csak akkor nyújtott át egy egymillió dolláros számlát, amikor már fel volt pakolva a színpad. A zeneiparban a 90 percesre tervezett koncertek esetében a szerződés általában 60 percet jelöl meg a legrövidebb olyan fellépési időként, amiért már jár a teljes gázsi.

Tömeg a Sziget bejáratánál

A koncert előtt hatalmas tömeg alakult ki a beengedéskor. Az Index egyik olvasójának állítása szerint kilenckor már négy órája várt a VIP-eknek, sajtósoknak, meghívottaknak, árusítóknak és előadóknak fenntartott kassza előtti hatalmas tömegben, ahol két nő össze is verekedett, forrásunk szerint azért, mert egyikük előre akart menni a barátaihoz. Vető Viktória azt mondta, a Rihanna-koncert kezdetére a helyzet megoldódott.

„A látogatói jegyek esetében nem volt fennakadás, a szakmai jegyfelvételnél nyúlt hosszúra a várakozási idő, mivel egy időben érkeztek  az arra jogosult vendégek. Köztük sokan nemcsak a mai napra szóló, hanem a többi napra szóló  jegyüket is beváltották. A látogatói jeggyel fesztiválozók esetében a bérletesek zömén már rajta volt a karszalag, így csak a napijegyek felvételéért  álltak sorba. Éppen a torlódás  elkerülése érdekében kértük a látogatókat, hogy időben érkezzenek” – indokolta a fennakadást Vető Viktória.

Ne maradjon le semmiről!