Egy gyerekkori álom valóra vált

2016.08.12. 16:35

Az ex-Stereochrist tag, a jelenleg a HAW-ban is zenélő Makó Dávid The Devil's Trade elnevezésű szólóprojektje az utóbbi idők egyik legkomolyabb dalszerző-előadói bemutatkozása. A dalszerző-előadó első nagylemeze, a Those Miles We’ve Walked Alone a 2014-es év egyik meglepetése volt, most 2016-ban 5 új dallal kibővítve bakeliten is megjelent a lemez, amivel az előadónak egy gyerekkori álma vált valóra. A megjelenést a  Cseh Tamás Program és az A38 Hajó támogatta. 

A félig-meddig új lemez új borítót is kapott, amit a Barber's Art-os Kókai Barnabás készített. Az öt új dal egy külön online kiadványként is elérhető lesz majd Those Songs We Sang Together címmel. Ez pedig az egyik új dal a lemezről: 

"A Devil's Trade minden, ami az eddigi zenekari életem mögött van. Az összes olyan dal, amivel nem tudtam mit kezdeni. Nagyon sokáig nem is törődtem velük, frappánsakat meg végképp nem tudok írni róluk. Nagyon személyes és esendő" – mondja szólóprojektjéről Makó Dávid.

Az albumon tizenhárom szám szerepel, amelyek közül tíz Makó Dávid szerzeménye. Van két népdalfeldolgozás (Azt gondoltam, Hulljatok, levelek), illetve a nagy amerikai dalszerző-előadó, Townes Van Zandt egyik legismertebb szerzeménye, a Rake is. "Townes Van Zandt egy olyan kapcsolódási pont, ahova mindenki eljut, akit az igazán mély, és egyáltalán nem vidám zenék érdekelnek."

Makó Dávid legközelebb augusztus 21-én Kolozsváron a Magyar Zenei Napokon lép fel, illetve a Budapesten az Instantban szeptemberben. 

Ne maradjon le semmiről!