Drogdealert fogtak a Szigeten

2016.08.13. 10:32

A police.hu közleménye szerint péntek este elkaptak a Szigeten egy drogdealert, mások ellen pedig drogbirtoklás miatt indult eljárás. A dealer egy nigériai férfi, akit pénteken 22 óra 40 perckor fogtak el, amikor két 21 éves németnek akart kábítószert eladni. Motozás után a férfitől előkerült 8,9 gramm "kábítószergyanús növényi származék" (vélhetően a füvet fogalmazza meg ilyen cikornyásan a rendőrségi közlemény), és két szív alakú kábítószergyanús tabletta is (hogy a szív alaknak miért van jelentősége, nem tudni). A dealert a rendőrök előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

A két 21 német ellen is eljárás indult kábítószer-birtoklás gyanúja miatt, ők szabadlábon védekeznek. Ugyanígy járt az az olasz férfi, akit szintén pénteken, 16 óra 45 perckor motoztak meg a rendőrök. Tőle "0,2 gramm zöld színű kábítószergyanús növényi származékot és nejlontasakba csomagolva további 0,7 gramm sötét színű kábítószergyanús anyagot" foglaltak le, vagyis kevesebb mint egy gramm miatt került bajba.

Egy tolvaj miatt is volt dolguk a rendőröknek: már szombat hajnalban, 1 óra 3 perckor elfogtak egy algériai zsebest, aki a gyanú szerint a fesztiválozókat fosztogatta. A férfitól két mobilt, egy karórát és több tízezer forintot foglaltak le. Előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.