Eltűntek a Szigetről a Pokemonok?

K EPA20160720060
2016.08.13. 15:03

Az idei Sziget kezdete előtt biztosak voltunk benne, hogy a Pokemon őrület a fesztivál ideje alatt sem csillapodik különösebben, ezért kitaláltuk, hogy még az építés ideje alatt felmérjük a helyzetet, hogy nagyjából milyen Pokemonokat dob a Hajógyárin a játék. A lényeket elhelyező algoritmus elég kiszámíthatatlan, ráadásul a fejlesztő Niantic csapat minden erejével azon van, hogy ne is legyenek kereshető térképek arról, hogy hol találhatóak a Pokemonok. Ezért jó ötletnek tűnt, hogy teljesen kézi módszerekkel és olvasóink segítségével összeszedjük, hogy miket lehet találni a Szigeten.

Csakhogy elkezdődött a fesztivál és szomorúan vettük észre, hogy a közeli Pokemonokat jelző nearby a Szigeten egyszerűen nem mutat semmit. Ez igazán lehangoló tud lenni, mert néhány nappal korábban, ha nem is minden sarkon, de azért lehetett találni jónéhány Pokemont. Mindenesetre nem adjuk fel, és arra szeretnénk kérni mindenkit, aki játszik a Szigeten és sikeresen talál valami nagyobb fogást, az küldje el nekünk a nevet, illetve lehetőleg a fogás helyszínét. Hogy hogyan? Készítsen egy hagyományos fotót (tehát NE screenshotot) a helyszínről, ehhez alapból jár az okostelefonokon a helyzetmeghatározás is. Küldje el a képet és írja meg nekünk, hogy milyen Pokemont látott ott, mi pedig felrakjuk a térképünkre.  Erre a címre várjuk a képeket.

De nem adjuk fel, sőt bevetünk némi segítséget is. A nagyszínpadhoz legközelebb lévő Pokestopba (Épület az ősöktől néven szerepel a rendszerben) beteszünk egy Lure Module-t és megnézzük, hogy tényleg annyira eltűntek-e a Szigetről a Pokemonok, hogy még ez sem csalogatja őket oda.

A tervek szerint a Module-t szombat délután 5 körül fogjuk aktiválni, hogy a Quimby és a Bring Me The Horizon közötti holtidőben kiderítsük: mi is a helyzet a Pokemonokkal a Szigeten.

Végezetül álljon itt a Sziget előtti felmérésünk néhány tapasztalata, illetve az ebből készült térkép, amit remélhetőleg tudunk bővíteni!

  • Az egész városban gyakori Pidgey, Rattata és Weedle mellett Sandshrew-ból fogtunk még nagyon sokat. Jóformán tele volt velük a Sziget. Legtöbbet a parkoló környékén láttuk, ahol most a taxik állnak meg, miután beérkeztünk a K-híd felől.
  • A K-híd környékén találtuk egyébként a legtöbb kevésbé tucat Pokémont is, előjött egy Kakuna és egy Paras is. 
  • Szintén a K-híd környékén fogtunk még Eevee-ket is, összesen kettőt.
  • A Sziget külső részén már a múlt héten találtunk Pokémonokat, ahogy az a térképen is látszik.

Ne maradjon le semmiről!