Szombatra az összes Sziget-jegy elfogyott

2016.08.13. 16:06

Több mint száz országból érkeznek vendégek az idei Szigetre, és a jegyeladások szerint a külföldiek közül a legtöbben Hollandiából, majd az Egyesült Királyságból jönnek – mondta az MTI-nek a Sziget Kulturális Szervezőiroda sajtóirodája. A harmadik helyen a franciák vannak, őket követik Olaszország, Németország és Svájc állampolgárait A fesztivál legtöbb résztvevőjét adó tízes listára még Ausztrália is felkerült, ahonnan jóval több mint ezren érkeztek.

Vető Viktória sajtófőnök szerint a Szigeten lévő magyar és külföldi vendégek aránya az elmúlt években nem változott, a hetijegyek javarészt külföldön fogynak, míg a napijegyeket inkább a magyarok veszik. Tavaly az ottalvós hetijegyek 80-85 százalékát értékesítették külföldön. A látogatók számának növekedésével párhuzamosan viszont egyre több a magyar fesztiválozó - mondjuk van mit behozni, korábban évről-évre egyre jobban a külföldiek felé billent a mérleg.

Egy tavalyi kutatás szerint a külföldiek mintegy kétharmada először volt a Szigeten, míg a magyarok több mint fele visszatérő látogató. Tavaly 441 ezren látogattak el a Szigetre, és idén már másfél hónappal a kezdés előtt elkelt az összes bérlet a fesztiválra. A szombati napra - akárcsak a csütörtöki Rihanna-koncertre - az összes jegy elkelt; ez azt jelenti, hogy az esti órákban a látogatók száma elérheti a 90 ezret. A szervezők számítanak további teltházas napokra is.