Közel félmillióan voltak idén a Szigeten

2016.08.16. 22:18 Módosítva: 2016.08.16. 22:21

Az idei Sziget Fesztiválon a tavalyihoz hasonlóan három telt házas nap volt, az összlátogatottság mégis jóval meghaladta a tavalyi, eddig rekordnak számító 441 ezres mutatót. 

„Alaposan felülmúlja a várakozásainkat a most 490 ezerre becsült szám, hiszen a rendezvény előtt 450-460 ezer látogatóra számítottunk. A bérletek előre elfogytak, akárcsak az augusztus 11-i Rihanna-koncert napjára a napijegyek. Úgy tűnik, a vártnál is nagyobb volt az érdeklődés a Sziget iránt, a napijegyek eladása sokkal jobban alakult, mint hittük, és idén az időjárás is kegyes volt hozzánk. Több százmilliós nyereséget hozhatott a fesztivál” – mondta Gerendai Károly az MTI-nek.

A Rihanna körüli negatívumokról is beszélt, amit korábban nálunk is kifejtett. Ezt ellensúlyozva, Gerendai Károly az idei fesztiválról a Muse, Noel Gallagher és Manu Chao koncertjének profizmusát emelte ki, és megemlítette, hogy a közönség jól fogadta Siát is, aki kicsit furcsa módon szinte videoklipjeit adta elő a színpadon. 

Megjegyezte, hogy a Sziget elérte kapacitása határait, az elkövetkező években már nem lehet jelentősen növelni a látogatószámot. Ehelyett inkább a részletekre fognak koncentrálni, arra, hogy a fesztiválra érkezők minél jobban érezzék magukat. 

Gerendai Károly szerint idén jól vizsgázott a személyi azonosításra épülő, a korábbinál szigorúbb biztonsági rendszer, hiszen a megnövelt személyi kapacitás miatt nem lett lassabb a bejutás, és jelentősen visszaszorultak a korábbi években előforduló hamis jegyek is. 

„A jegyekhez kapcsolódó személyi azonosítás miatt érezhetően nőtt a biztonságérzet a Szigeten, a lopások és egyéb bűncselekmények egyaránt visszaszorultak” – mondta Gerendai.