Szűk körben temették el Laux Józsefet

2016.08.17. 16:58

Eltemették Laux Józsefet, az Omega és az LGT egykori dobosát szerdán délután Budapesten, az Óbudai temetőben.

A 73 éves korában, szívbetegségben augusztus 6-án elhunyt zenészt Marton Zoltán László, a Szent István Bazilika káplánja búcsúztatta a családja körében. A barátok közül Dalia László újságíró beszélt a ravatalnál, lejátszották az Omega együttes Az éjszakai országúton című dalát. A sírnál másik barátja, Csupó Attila búcsúzott tőle, írja az MTI. 

"Nagyvonalú volt és elegáns, tizenöt éven keresztül minden péntek délután találkoztunk Budapesten. Somló Tamás halála nagyon letörte, azt mondta, három napig sírt utána. Amikor utoljára a balatonfüredi szívkórházban találkoztunk, arról beszélt, hogy lelke az Óbudai temetőben meg tudna nyugodni" - mondta Dalia László.

Bár az utóbbi heteket a balatonfüredi szívkórházban töltötte, Laux József még betegsége ellenére is részt vett zenészkollégája, Somló Tamás temetésén, utána két héttel halt meg a kórházban. Laux József 1962-ben az egyik alapítója volt a korai Omegának. Kilenc évvel később Presserrel együtt vált ki az együttesből, majd megalapították az LGT-t, amelynek öt évig volt tagja. Ezután disszidált, és Los Angelesbe költözött. A kilencvenes évek elején tért haza.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport