Belenéztek Sting agyába és kiderült, hogy ezt a két dalt nagyon hasonlónak tartja

2016.08.18. 20:34

Nem a magyar 56-os hősökről és a miami sportolókról szóló Desmond Child számról van szó, hanem a Beatles Girl című dala és Astor Piazolla Libertango című tangója az, amit Sting agya hasonlónak tart. A fontos felfedezést brit tudósok a Neurocase folyóiratban közölte a kanadai McGill Egyetem kognitív pszichológusa, aki egy képalkotó elemzés-technikával pillantott bele a zenész agyába az MTI szerint.

A McGill Egyetem Neurobiológiai Intézetében a zenész agyán funkcionális és strukturális szkennelést végeztek. Az elemzés során az agyterületek aktivitásából megállapították, hogy Sting mely dallamokat tart hasonlónak és melyeket érez különbözőnek egymástól. Levitint egyébként nagyon meglepte, hogy Sting fejében számos zenei darab összekapcsolódik, amelyeket Levitin maga is jól ismer, de sohasem gondolta volna, hogy valamilyen kapcsolatba hozhatók egymással.

Stingnél Piazzola Libertangója és a Beatles Girl című száma volt a két leginkább hasonló darab. Mondjuk annyiban a dolog nem teljesen megdöbbentő, hogy mindkettő mollban íródott és hasonló zenei motívumok fordulnak elő bennük.

Ez a Libertangó:

Ez pedig a Beatles-dal:

Ön szerinthasonlít ez a két dal?