Minden hangszerem összetört, de itt egy új dal

2016.08.19. 16:45

Bozóky Felicia elbűvölő projektje, az I Am Soyuz legelőször a Stenk idei dalversenye kapcsán tűnt fel nálunk, majd a Build On Fire című számával egészen a döntőig menetelt, amelyet aztán a Kuplungban tartott gálán is előadott.

14055518 10153666034880800 994657286 n

A Svédországban nevelkedett Felicia aztán néhány hónapra eltűnt, ám most egy új szerzeménnyel visszatért, amelyet a Stenken lehet először hallani. A Weightless Waves című single ráadásul a multi-instrumentalista első olyan anyaga, amelyik az egyszálgitáros előadókra specializálódott Lone Waltz Records gondozásában jelenik meg.

"Az együttműködés a Lone Waltz Recordsszal nagyon izgalmas, klassz volt ilyen kreatív emberekkel együtt dolgozni. Persze egyébként is jóban vagyunk, úgyhogy igazi öröm volt a közös munka, és így nem is siettük el túlságosan. Főleg Lukács Ádám mentorált ebben a projektben, Micsoda Dániel, Upor András és Benedek Balogh (Szi Fu) pedig producerelte" – mesélte nekünk Lili.

A Weightless Waves című szám egyébként omnichordon játszódik, a hozzá készült borítót pedig Hegyháti Emese készítette, akivel a dalszerző tavaly nyáron egy szigeten ismerkedett meg a TakaTuka fesztivál alatt. Néhány hónappal később, idén februárban aztán Berlinben is összefutottak, ahol egy sörözés közben beszélték meg az együttműködés részleteit. Lili ugyanis több dalon is dolgozik, amelyek szintén a Berlinben élő grafikus munkáival jelennek majd meg.

"A stenkes dalverseny alatt volt egy kisebb autóbalesetem, amely során összetört az összes hangszerem, úgyhogy történt egy kis megújulás hangszerelésileg: a loop pedál, a melodika és a kalimba kiesett a hangszerparkból, és jött helyette az omnichord, meg némi hangulatswitch valami elgondoltatóbbra, csöndesebbre. A dal nagyjából összehasonlítja a kelet tragikus sorsát a szabad nyugati világ kisrendű döntéshozási problémáival, miközben persze a saját szituációmra is reflektál" – mondta Lili a Weightless Waves című számáról, amit most nálunk lehet először meghallgatni.

Aki pedig nem volt ott a dalversenyünk márciusi gáláján, az ezzel a felvétellel pótolhatja a lemaradást:

Eldőlt, melyik lett 2015 legjobb magyar dala

Ne maradjon le semmiről!