Sosem fogjuk elfelejteni a halásznadrágos Brian Molkót

videodiszko
2016.08.20. 08:26 Módosítva: 2016.08.20. 08:27

Bár a héten az új Metallica-szám szólt a legnagyobbat, még bőven volt miből merítenünk az eheti Videodiszkóba, amelyben ezúttal is az elmúlt néhány nap legjobb klipjei közül válogattunk. Izgalmas és jópofa dolgokkal rukkolt elő például a Coldplay, a Peter Bjorn and John és hamarosan Budapesten koncertező Placebo is.

Peter Bjorn And John: Dominos

rendezte: Henry Moore Selder

A svéd poptrió idei lemeze, a Breakin' Pont nem volt nagy eresztés, mi mégis szerettük (kritikánk itt), a címadó dalhoz készült klipet pedig még annál is inkább – itt írtunk is róla. Ezúttal a Dominos című számhoz forgott videó, amiben a dal címére reflektálva élő dominóként borul fel rengeteg ember.

Coldplay: A Head Full Of Dreams

rendezte: Marcus Haney

"Az A Head Full of Dreams érezhetően egy új korszak új dalait hozza, amiben nagyon sok a vidámság, az álom, a kaland, a szín és a csoda" – írtuk a Coldplay legújabb lemeze kapcsán. A svédekhez hasonlóan ezúttal Chris Martinék is a legfrissebb anyaguk címadó számához dobtak ki videót. A Mexikóvárosban forgott klipben a zenekar tagjai elbicóznak a saját koncertjükre, ahol aztán nagy bulit csapnak. A felvétel elején Charlie Chaplint lehet hallani, méghozzá az 1940-es A diktátor című film egyik jelenetéből – állítólag ezzel kezdődnek mostanság a Coldplay-koncertek is.

Cinemechanica: Hang Up The Spurs (18+)

készítette: Travis Betz

Tíz év hallgatás után adja ki második albumát a Cinemechanica, amelynek zenéjét a Stereogum találóan csak úgy jellemezte, mintha a Refused és a Lightning Bolt kereszteződéséből született volna. A címnélküli anyag szeptember második felében jön majd ki, és ezen fog szerepelni a Hang Up The Spurs című dal is, ami most igen beteg és erőszakos klipet kapott.

Preoccupations: Degraded

rendezte: Valentina Tapia

Tavaly decemberben 2015 legjobb húsz lemeze közé is besoroltuk a kanadai Viet Cong címnélküli debütálását, és nagyon örültünk a hírnek, hogy aztán az A38 Hajón is bemutatták az albumot a magyar közönségnek. A zenekar közben nevet váltott (reméljük, nem gondolkodtak rajta sokat), és szeptember közepére már új lemezt is ígértek. Az Anxiety című nyitódal klipje a gyerekkori félelmeink tárháza volt, ez a mostani pedig egy furcsa katyvasz, amiről nehéz bármi okosat mondani, de nagyon jól passzol a Degraded című számhoz. (Akinek bejön a látvány, az a DAWN új klipjét is szeretni fogja.)

Metallica: Hardwired

Szinte a semmiből robbant a hír, hogy novemberben duplaalbummal tér vissza a Metallica, amelyre Lars Ulrich szerint a Kill 'Em All volt a legnagyobb hatással. A korong első videója a lemeznyitó Hardwired című számhoz készült, amit Sixx már a héten megszakértett: "A nóta a Death Magnetic hangulatát idéző műkeménykedés, de legalább van benne egy nyúlfarknyi szóló is, aminek 2016-ban illik örülni. Nem lesz belőle olyan thrash-himnusz, mint a Master of Puppets-ből, de hát ma már olyat nem nagyon írnak a zenekarok" – írta.

Placebo: Jesus' Son

rendezte: Joe Connor

"Azt kell mondanom, hogy olyan dalokat is játszani fogunk, amelyekre már megesküdtem, hogy soha többé nem játszom el" – mondta Brian Molko a Placebo októberben induló turnéja kapcsán, amely során (Berlin és Prága után) Magyarországot is útba ejti a zenekar. Bármilyen hihetetlen is, Molkóék első albuma idén húszéves, és ennek apropóján nemcsak koncertekkel, hanem egy kétcédés válogatásalbummal (A Place for Us to Dream), valamint egy hatszámos EP-vel (Life's What You Make It ) is készülnek. Mindkettő október hetedikén jelenik majd meg, és mindkettőn szerepelni fog a Jesus' Son című szám, ami pénteken kislemezen is megjelent, sőt, klipet is kapott. A borítón egyébként Molko 11 éves kisfia, Cody látható egy oxigénmaszkkal, a B-oldalon pedig hogyhogy nem a Life's What You Make It című Talk Talk-szám feldolgozása hallható.

Ne maradjon le semmiről!