Előre chemtrail-hívők, gyíkemberek!

2016.08.23. 15:20

Megjelentette első stúdióalbumát a szegedi Dungaree zenekar, ami most nálunk hallható először. Az album kifejezetten súlyos, tele stoner és grunge témákkal, szóval aki szeret azon sírni a kommentszekcióban, hogy ó, jaj, hova tűnt keményzene a mai fiatalok világából, annak ma szerencséje van.

A 2014-ben alakult Dungaree eddig két EP-t adott ki, illetve három klipet, a legutolsó, Status Quo című dalhoz készült videó például egy nekünk is nagyon kedves témát dolgoz fel, a chemtrailben és a gyíkemberekben hívők közösségét. Az albumot egyébként Szegeden vették fel, ott is keverték ki, illetve a klipeket is egy helyi csapat készítette.

"A tervünk az volt, hogy minden úgy szóljon a felvételen, ahogy élőben is. Semmi sallang, semmi plusz sáv. Amit ezen hallasz, azt hallod vissza élőben is. Minden dalnak megvan a saját hangulata, a szöveg épít köztük koherenciát. A kettősségekről szól a lemez; legyen szó emberekről, tulajdonságokról vagy csak szimplán egy hangulatról. Természetesen erre utal maga a címe is" - mondta a Bipolar World nagylemezről Balogh Attila basszusgitáros.

Akinek tetszik a lemez, és szeretné élőben is hallani, ahogy a súlyos gitártémák leszakítják a skalpját, annak csütörtökön érdemes elnézni az A38 tetőteraszára, ahol a Trousers társaságában bemutatják a teljes nagylemezt.

Ne maradjon le semmiről!