Három év után tér vissza a Kings Of Leon

2016.08.26. 10:44

Október 14-én érkezik a Kings Of Leon legújabb lemeze. A zenekar három év hallgatás után tér vissza, egy Walls névre keresztelt albummal, amiről egyelőre igen keveset tudni.

Egyelőre még egy dal sem hallható, mindössze egy 13 másodperces kedvcsináló videót jelentettek meg, amiről alig valamire lehet következtetni. Ez jól jelzi a zeneiparban megváltozó trendeket. A zenekar tagjai a Billboard magazinnak adott interjúban beszéltek arról, hogy az embereknek már megváltozott az ingerküszöbe és annyi hír veszi őket körül folyamatosan, hogy egy szám vagy album kis ideig tudja a reflektorfényt birtokolni. Ezért új módszerekkel próbálkoznak.

A zenekar legnagyobb sikerét 2008-as Only By Night-tal aratta, amin legismertebb daluk a Sex On Fire is szerepelt. Ebből még 2 és fél milliót adtak el, azóta viszont folyamatosan csökkentek az eladásaik. A 2013-ban kiadott Mechanical Bull már csak 347 ezer példányban fogyott, ami után érthető, hogy a zenekar érezte: változásra van szükségük. Időközben mindenki megházasodott és Los Angelesbe költöztek. Erről annyit mondtak, hogy olyanok ők is, mint a többi szülő, csak ők azok, akik ellógnak a lelátók mögé füvet szívni.

A környezetváltozás mellett felbéreltek egy új producert is, a jelenleg egyik legnagyobb névnek számító Markus Davist, aki olyan előadók albumain dolgozott, mint a Coldplay, Arcade Fire vagy Florence + the Machine.

Ne maradjon le semmiről!