Lemaradt a teltházas Red Hot Chili Peppers-koncertről? Segítünk!

GettyImages-597605440
2016.09.01. 18:39

Mindkét Red Hot Chili Peppers-koncert teltházas Budapesten, szóval ha valakinek nincs iszonyatos szerencséje vagy jó kapcsolatai, akkor valószínűleg marad az otthoni nosztalgiázás. Szerencsére a Red Hot Chili Peppers több, mint 30 évéről rengeteg élő koncertfelvétel maradt fent, köztük rengeteg egy-másfél órás teljes változat. Szép sorban összeszedtük a legjobbakat, hogy aki esetleg nem tud elmenni, az megnézhesse, hogy miről marad le, vagy miről maradt le az elmúlt pár évtizedben.

Rockpalast Festival (St. Goarshausen, Németország, 1985)

Az ős felállásról sajnos nem nagyon találni teljes koncertfelvételt a Youtube-on, így az egyik legkorábbi rendes videó Németországban készült. Ez viszont konkrétan az első tévéfelvételük Amerikán kívül. Már Cliff Martinezzel a dobok mögött és még Hillal Slovakkal gitárosként. Anthony Kiedis egészen megdöbbentő szerkóban nyomja, néha benyög valamit németül borzalmas akcentussal, miközben körülötte mindenki úgy néz ki, mintha egy durva házibuli hatodik napján lennének.

Pinkpop (Landgraaf, Hollandia, 1988)

Az alapító Jack Irons ismét a dobok mögött, Anthony Kiedis meg egy az egyben Iggy Popot utánozza. Ez volt Hillel Slovak utolsó éve a zenekarban, miután 1988 júniusában meghalt herointúladagolásban. Ez a The Uplift Mofo Party turné még, de ebből valószínűleg semmit sem játszanak majd Budapesten.

RPI Fieldhouse (New York, 1991)

Valószínűleg rengeteg idősebb RHCP-rajongó a veséjét adná azért, hogy a klasszik felállásban (Smith, Frusciante, Kiedis, Flea) lássa élőben a zenekar az első Blood Sugar Sex Magik turnén.

Fuji Rock (Yuzawa, Japán, 1997)

Talán a teljes RHCP-életmű legnagyobb fekete báránya Dave Navarro, aki Frusciante első távozása után sokak szerint nem volt túl jó hatással a bandára. Nem véletlen játszanak szinte semmit azóta sem a One Hot Minute-ről, ami Navarro egyetlen nagylemeze volt velük. Ez meg az utolsó fellépése Japánban, ahol a bulit és az egész fesztivált fél óra után le kellett fújni tájfun miatt.

Élőben a Vörös térről (Moszkva, 1999)

Frusciante megint visszatért, és a Californicationnel ismét pályára állt a zenekar. Ekkoriban Antohny Kiedis szeretett úgy kinézni, mint egy kigyúrt Denisz, a komisz.

T in the Park (Balado reptér, Skócia, 2006)

Kétségtelenül ez volt zenekar kereskedelmi csúcskorszaka. Kijött a By The Way, megjelent a Stadium Arcadium , és még három évig folyathatja a nyálát minden harmadik gitáros John Frusciantéra.

Koko (London, 2011)

Frusciante ismét kiszállt, helyére érkezett Josh Klinghoffer, akivel sikerült összerakni egy nem túl izgalmas albumot 2011-ben. Azóta is ő a gitáros, és vele érkeznek Budapestre is.

Lollapalooza (Chicago, 2016)

Ez meg nagyjából az a fellépés, amire számítani lehet ma és holnap. Aki esetleg lemarad, az ezzel a videóval kerülhet legközelebb a pesti koncerthez.

Ne maradjon le semmiről!