Soha többé nem lép fel az LGT

fortepan 88741
2016.09.04. 14:32

Bármennyire is nehéz ezt kimondani, leírni, de mi hárman, Karácsony János, Presser Gábor és Solti János, az LGT tagjai azt szeretnénk tudatni azokkal, akiket érdekel, akik szerették a zenénket, dalainkat, hogy Somló Tamás halála után zenekarunk többé nem lép fel

– így tudatta rajongóival Presser Gábor a Facebookon, hogy az LGT zenekar többé már nem lép fel. A döntést Somló Tamás július közepi halálával magyarázza, mint írja, az LGT alapítói együtt úgy érezték, hogy zenésztársuk és barátjuk pótolhatatlan.

A zenekart 1971. április 6-án alapították, aktívan 1982-ig zenéltek, 1992-ben még búcsúturnét tartottak, két albumuk is megjelent. Különböző alkalmakkor még így is összeálltak, több nagy koncertet is tartottak.

Presser Gábor teljes bejegyzése itt olvasható:

Korábban épp Somló mondta az egyik utolsó interjújában, hogy életükben soha sem hagyják abba a zenelést:

Nincs értelme befejezni, mert ameddig élünk, zenélünk. Különben sincs ennek a zenés szakmának történelmi kultúrája. Senki nem mondta, hogyan kell abbahagyni. Szerintem a Rolling Stones is úgy fogja abbahagyni, hogy a színpadon meghal valamelyikük”

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla