Újabb régi tag térhetne vissza a Guns N' Rosesba

2016.09.06. 16:21

Először nyilatkozott Axl Rose és Duff McKagan a Guns újraalakulása óta. Szóba került az AC/DC és az is, visszatérhet-e a zenekarba a klasszikus felállás két olyan tagja, akik most nem turnéznak együtt a nemrég kibékült Axllel és Slash-sel.

A brazil Fantástico, Globo című tévéműsornak sikerült elsőként interjút kérnie a nemrég újra összeállt, azóta majdnem a klasszikus felállással - Axllel, Slash-sel, Duff-fal és az 1990 óta a bandában lévő billentyűs Dizzy Reeddel - újra turnézó Guns N' Roses két tagjától, a frontember-énekes Axl Rose-tól és a basszusgitáros Duff McKagantől.

Axl elmondta, az újraalakulás igazából nagyobbrészt a Coachella fesztivál szervezőjének köszönhető: Paul Tollett annyit beszélt egy eredeti felállású koncertről, hogy az "valóságosnak tűnt". Viszont Axlnek, miután húsz éve összeveszett a legendás gitárossal, még Slash mobilszáma sem volt meg, de miután a menedzsment egyik tagja megszerezte, Axl és Slash megbeszéltek egy találkozót, ami végül nem jött össze, mert "Slash éppen turnén volt, vagy valami ilyesmi".

De azért Slash később tényleg átment a frontember házába vacsorázni, aztán Axl összefutott McKagannel is, de még ekkor sem igazán tudták, mi lesz az egészből, sem azt, hogy a Coachellának beígért koncert egyszeri alkalom lesz, vagy valaminek a kezdete, mindenesetre a menedzsment "utánanézett minden lehetőségnek".

Axl arról is beszélt, hogy eredetileg komolyabban akarták promózni az újraalakulást, de végül erre nem jutott idő, így inkább egyszerűen csak elkezdtek újra együtt zenélni a próbateremben. Ott meg minden remekül működött, és nem volt több kérdés.

Duff McKagan beszélt a Guns N' Roses Chinese Democracy című lemezéről, amit Axl Rose jelentetett meg 2008-ban a klasszikus felállás többi tagja nélkül, mivel a mostani turnén erről a lemezről is játszanak dalokat. Duff elmondta, bár korábban is meghallgatta a lemezt, mióta zenészként is "felfedezte" a dalokat, egészen máshogy látja őket, a próbákon pedig a saját képükre akarták formálni, tudva, hogy ezek mostantól az ő számaik is. Axl hozzátette: neki ehhez "semmi köze nem volt", mindenki a saját módján tette a magáévá az új dalokat.

A riporter rákérdezett arra is, van-e esély a két másik alapító tag, Steven Adler dobos és Izzy Stradlin ritmusgitáros újracsatlakozására. Axl azt mondta: Adlerről azért nem tud mit mondani, mert neki mostanában hátműtétje volt, de ő egyébként a turné több koncertjén is beült a dobok mögé egy-két szám erejéig. Izzyről viszont "Azt sem tudom, mit mondjak. Van, hogy megbeszélünk valamit, aztán ő mégis teljesen mást csinál. Izzynél egyszerűen sosem tudod, mire számíts."

Axl és Duff elárulták: igaz a hír, hogy az újra összeállt Guns N' Roses új zenéket is rögzített már.

Axl Rose egyébként jelenleg nem csak egy legendás zenekar énekese: miután az AC/DC kirúgta Brian Johnsont, Rose-t hívták meg énekesnek a bandába, úgyhogy azóta velük is turnézik, ráadásul baromi jól csinálja, amit csinál. Az interjúban erről is beszélt: elmondta, amíg Angus Young, az AC/DC vezetője szeretné, és amíg összeegyeztethető a Gunsszal, addig ő is benne van a dolog. "Tetszik, hogy Angus a főnököm."

Ne maradjon le semmiről!