Feloszlik a Die Antwoord

2016.09.09. 22:07

Úgy tűnik, hogy már csak egy évig létezik dél-afrikai Die Antwoord nevű zenei formáció. A kanadai Exclaim! magazinnak adott interjúban Ninja megerősítette, hogy 2017 szeptemberében örökre abbahagyják a zenélést.

Az Exclaim! fel is emlegeti, hogy a hír senkit nem kell, hogy igazán nagy meglepetésként érjen, ugyanis karrierjük elején is mondták már, hogy készítenek öt albumot, majd eltűnnek. E bejelentés után úgy tűnik, hogy

még egy lemezre számíthatnak a rajongók és aztán itt a vége.

A Die Antwoord idén a Szigeten esőben is egy szédületes bulit csapott és a jövő őszig tartó időszakban még több dologgal is készülnek a rajongóknak. A Fokvárosban található Kortárs Művészeti Múzeumban mutatnak be egy nagyszabású kiállítást, kihoznak egy utolsó lemezt, plusz bemutatnak egy filmet, ami a karrierjüket mutatja be. Erről Ninja azt mondta, hogy legalább 10 éve dolgoznak rajta, mert még azelőtt elkezdték, hogy a formáció hivatalosan megalakult volna. Azt mondta még el, hogy olyan mint egy dél-afrikai gengszter film, amiben afrikai nindzsák vannak. Vad és kemény lesz, és az abban látható események ezer szálon kötődnek a saját életükhöz.

A kiállításról és az esetleges 5. albumról nagyon keveset lehet tudni, de Roger Ballen szerepvállalása biztos, az ő fotóin, illetve egyéb projektjein keresztül mutatják majd be az Antwoord karrierjét.

Ne maradjon le semmiről!