Ufójazzel tért vissza Barabás Lőrinc

2016.09.20. 17:11

Szeptember 22-én jelenik meg a Barabás Lőrinc Quartet legújabb, sorban hatodik lemeze, amin keveredik a címadó dalt ihlető észak amerikai indián népzene, vagy egy tucatnyi stílussal. A fő irány persze a fanyar triphop és a jazzes drum and bass-alapok, amelyek Barabás Lőrinc korábbi lemezeit is meghatározták.  “Ahogy a zenekar tagjai, úgy maga az album is egyfajta olvasztótégelye különböző stílusoknak. Van benne vidámság és kevésbé vidámság is. A jazz, a világzene és a popzene határán mozgó elektro-ufo-jazz lemez" - mondta Barabás Lőrinc.

A trombitás-zeneszerző 7 év után először jelentet meg zenekari lemezt. A 2009-es Trick még a Barabás Lőrinc Eklektric színeiben készült, amit két szólóalbum követett, a Sastra 2013-ban, valamint az Elevator Dance Music 2015-ben. Az új lemez felét, azaz hat új számot tett elérhetővé a zenekar. 

“Az elmúlt években két ízben töltöttem hosszabb időt Londonban, kétszer pedig az USA-ban, ahol többek között indián népzenét kutattam. A sok-sok élmény, zenei hatás inspirálóan hatott rám, az új dalok, zenék pedig, mint egyfajta naplóírás, folyamatosan születtek. Ezekből jó pár a szóló produkcióimban szólal meg, de a zenekari hangzás keresése, a zenekarra történő komponálás mindvégig központi szerepet játszott a zenei útkeresésben“ - mondja Barabás.

A Quartet formáció idén februárban lelte meg végleges felállását. Cséry Zoltán billentyűs a Patché és a Special Providence formációkból érkezett, Herr Attila a Besh O Drom basszusgitárosaként ismert, Nagy Zsolt dobos pedig egy klasszikus ütőhangszeres, aki a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ütő szólamvezetője, de emellett már régóta játszik pop és jazz zenekarokban is. 

A friss megjelenést dupla lemezbemutató koncerttel ünnepli a zenekar szeptember 22. és 23-án a budapesti Muzikumban. 

Ne maradjon le semmiről!