Meghalt a Tobacco Road című világsláger szerzője

2016.09.23. 13:55

John D. Loudermilk leghíresebb dalát a Nashville Teens vitte sikerre, de írt slágereket Eddie Cochrannek, az Everly Brothersnek, Marianne Faithfullnak és Glen Campbellnek is.

A nashville-i születésű Loudermilk 82 éves korában halt meg szívinfarktusban, a halálhírét egy barátja és kollégája, Bobby Braddock közölte a Facebookon. 

Eredetileg Loudermilk is énekesként indult az ötvenes években, de hamar ráállt arra, hogy másoknak is írjon dalokat: első slágerét, a Sittin' in the Balconyt Eddie Cochran énekelte el 1957-ben. Később is próbálkozott saját lemezekkel, de az igazi sikerdalait mások énekelték.

Bár nashville-iként elsősorban countrysztároknak írt dalokat, mint Johnny Cash vagy Chet Atkins, az igazi slágereit rockegyüttesek vitték sikerre: a Tobacco Roadot az angol Nashville Teens, az Indian Reservationt pedig a Paul Revere and the Raiders.

A Tobacco Road később igazi örökzöld lett, rengetegen feldolgozták, és nálunk is jól ismert dal annak köszönhetően, hogy a Nashville Teens a hatvanas években az első ismert brit beatzenekarként turnézott Magyarországon.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport