Még sokáig emlékezhetünk Lady Gaga forrónadrágjára

videodiszko
2016.09.24. 10:05

Hamarosan megjelenik Lady Gaga legújabb albuma, a Joanne, amihez új klipnóta érkezett. Ezen kívül a világ egyik legnagyobb művésznője, szerénykedő Kings of Leon, izzasztó fáramászás és súlyos kábítószeres víziók az eheti Videódiszkóban, ahol ezúttal is az elmúlt néhány nap legjobb, illetve legérdekesebb klipjei közül válogattunk.

Empire Of The Sun: High and Low

rendezte: Empire of the Sun

Október végén adja ki harmadik, Two Vines című albumát az ausztrál Empire of the Sun duó, akik fejdíszeikkel és táncosaikkal egészen elképesztő színpadi látványt nyújtanak a koncertjeiken. "Mintha egy jobb Daft Punk-klipben lennénk" – írtuk például a 2011-es Szigeten adott koncertjüket látva. Luke Steele és Nick Littlemore ezúttal saját maguk rendezték High and Low című daluk klipjét. A videóban egy csapat valószínűleg begombázott neohippi fiatal szaladgál a természetben, aztán ahogy beüt a cucc, egyre meredekebb dolgokat látunk mi is.

Shirley Collins: Death And The Lady

rendezte: Nick Abrahams

"Shirley Collins minden kétséget kizáróan Anglia egyik legnagyobb kulturális kincse" – mondta egyszer Billy Bragg a brit folkénekesnőről, aki idén mintegy negyven év után új stúdióalbummal jelentkezik. A novemberben megjelenő Lodestar című anyagon angol, amerikai és cajun (Louisiana állam francia bevándorlói) dalokat hallhatunk majd, amelyek a 16. század és az ötvenes évek között születtek. Stewart Lee nem véletlenül állította a 81 éves énekesnőről, hogy egy igazi időutazó, és nem mellesleg az egyik legnagyobb művész, aki valaha élt. A Death and the Lady című dal most a művésznőhöz méltó, egészen csodás klipet kapott.

Kings Of Leon: Walls

Tavaly nyáron nagyon csúnyán lehúztuk a Kings of Leon szigetes koncertjét. "Már nincs semmi szexi a zenéjükben, annyira tökösek a nagy szerelmes balladáik, hogy egy plázában simán lemegy egy Matchbox Twenty és egy 30 Seconds To Mars között" – fogalmazott lesújtóan Sajó kolléga. Az erős családi kötelékekkel rendelkező zenekar október közepén mindenesetre új albummal jelentkezik, amelynek címadó dalához egészen szerény, de azért a maga nemében mégiscsak szép klip forgott.

LVL UP: The Closing Door

rendezte: Robert Kolodny

A High Pop énekese, Sean Henry (aka: Boy Crush) a főszereplője a LVL UP új videójának, amelyben a főszereplő egy hátizsákkal vág neki a természetnek (ez ilyen elnyűhetetlen romantikus klisé, ami még 2016-ban is működik), majd megmászik egy tetszőlegesen kiválasztott a fát, és inkább nem árululjuk el, hogy mi történik ezután, például úgy jár-e, mint Tigris a Micimackóban, amikor nem mer visszamászni a fa tetejéről. A LVL UP remek harmadik lemeze, a Return to Love egyébként a Sub Popnál jött ki a héten.

Tegan And Sara: Stop Desire

rendezte: Allister Ann

A kanadai testvérduó nyáron megjelent, Love You To Death című lemezét a megjelenése után kifejezetten a hűvös nyárestékre ajánlottuk. A 13 számos lemez nagy részéhez már forgott videó (és elég szép munkák születtek), ezúttal pedig a Stop Desire került sorra, ami immár a nyolcadik a sorban. Allister Ann klipje nagyon szép színekkel és néhány bújtatott szexuális motívummal dolgozik, öröm nézni.

Lady Gaga: Perfect Illusion

rendezte: Ruth Hogben & Andrea Gelardin

Lady Gaga nemrég igazi géniusznak nevezte a Tame Impala mögött álló Kevin Parkert, aki Father John Misty, Beck, Giorgio Moroder és Florence Welch társaságában szintén közreműködik az énekesnő legújabb lemezén. A Joanne októberben jelenik meg, ezen lesz hallható a Perfect Illusion is, amiben Parker mellett Mark Ronson és Josh Homme is közreműködik. A klipben látható, sokat láttató forrónadrágot Lady Gaga ráadásul nemcsak a klipforgatás alatt viselte, hanem a héten feltűnt benne New York utcáin is, nem kis feltűnést keltve vele – pláne, hogy állítólag bugyi nélkül vette fel, bár ezt a képeket látva nehéz egyértelműen megmondani.

Ne maradjon le semmiről!