Meghalt Michael Jackson legnagyobb slágerének írója

2016.10.05. 14:47

A Grammy-díjas Rod Temperton, Jacko Thriller című slágerének szerzője néhány nap múlva lett volna 69 éves. A Sky News közleménye szerint rákban hunyt el.

Rodney Lynn "Rod" Temperton 1947 október 9-én született az angliai Cleethorpesban. Zenei iskolába járt, és eleinte dobolt, de aztán a Johnny Wilder, Jr. által vezetett Heatwave nevű R&B együttes billentyűse lett, itt írta meg a Boogie Nights című, milliós példányszámban eladott számát.

Temperton felkeltette a legendás Quincy Jones érdeklődését: a pályafutása alatt eddig 79 Grammy-díjas alkotást és előadót menedzselő zenész-producer kérte fel, hogy dolgozzon Michael Jackson első albumán, az Off The Wallon. Temperton írta a lemez legnagyobb, azonnal a slágerlisták élére kerülő Rock with You című számot.

Miután karrierje beindult, Beverly Hillsbe költözött. Pályafutása során két Oscarra jelölték Steven Spielberg Bíborszín című filmjének zenéjéért és főcímdaláért, és Golden Globe-ra a Rémült rohanás zenéjéért, a Grammy-díjat Quincy Jones Back on the Block című lemezén szereplő, instrumentális Birdland című szám zenei rendezéséért kapta meg.

Michael Jackson számára a Thrilleren kívül a Rock with You, az Off the Wall, a Burn This Disco Out, a Baby Be Mine, a The Lady in My Life és a Someone in the Dark című számokat írta, de dolgozott többek között Donna Summerrel, Herbie Hancockkal vagy James Ingrammel is.

Ne maradjon le semmiről!