Mégsem lopott neoncsöveket Rihanna

2016.10.07. 17:56

Plágiumpert vesztett egy amerikai designer Rihannával szemben, akit azzal vádolt, hogy az ő egyik installációját koppintották le a Rockstar 101 videójában. A francia bíróság azzal utasította el James Clar beadványát, hogy több a különbség, mint a hasonlóság a klip és a műalkotás között, írja az MTI.

Clar ötmillió eurót (kb. 1,5 milliárd forintot) akart kicsikarni Rihannából (és a stábjából), arra hivatkozva, hogy az említett dal klipjében látható neoncsövek gyanúsan emlékeztetnek az ő 2006-ban bemutatott installációjához, aminek You&Me a címe – a link alatt meg is nézheti, hogy fest. A bíróság egyúttal Rihanna százezer eurós (kb. harmincmillió forintnak megfelelő) kártérítési követelését is visszautasította.

Erről a klipről van szó egyébként:

Rihanna (persze nyilván nem ő, hanem az Instagram-profilját kezelő menedzsere) egyébként a szigetes koncertje után az Index egyik fotóját lopta el, ami egyébként épp az ő játékszabályaik alapján el sem készülhetett volna, miután megtiltották, hogy a fellépés alatt fotó vagy videó készüljön. Az énekesnő csapata még az Index vízjelét is levágta kollégánk, Bődey János fényképéről, aztán közzétették az Instagramon, ahol közel 620 ezer lájkot gyűjtött be.

Ne maradjon le semmiről!