Lykke Li fenékfétise nem ismer határokat

videodiszko
2016.10.15. 08:03

A svéd énekesnő a Miike Snow és a Peter Bjorn and John tagjaival alapított zenekart, az első dalukhoz pedig végre a klip is elkészült. A Maroon 5-ot ezúttal nagyokat bulizó és menekülő pokémonokként láthatjuk, Naomi Campbell helyét Antony Hegarty vette át, a Hardcore Henry rendezője pedig ezúttal The Weeknd egyik dalához készített iszonyatosan pörgős, belső nézetes (és persze brutális) kisfilmet. Ezen kívül pixelek, bábjáték és a szokásosnál jóval több fenék az eheti Videódiszkóban. Tartsanak velünk!

liv: Wings of Love

rendezte: Lykke Li

"Az ABBA és a Fleetwood Mac szerelemgyereke" – jellemezte új zenekarát Lykke Li. A liv (így kisbetűvel) idén áprilisban mutatkozott be egy Los Angeles-i privátpatin, és az énekesnő mellett olyan tagokat sorakoztat fel, mint Andrew Wyatt és Pontus Winnberg a Miike Snowból, Björn Yttling a Peter Bjorn and Johnból, valamint a többszörös Grammy-díjas producer, Jeff Bhasker, aki egyébként Lykke Li idén februárban született kisfiának apja is egyben. A Wings of Love című számhoz maga az énekesnő rendezett klipet, ami egyszerre idézi a hatvanas évek amerikai filmjeit meg a szexuálisan szabados hippimozgalmat – szóval jó sok pucér embert láthatunk benne.

ANOHNI: I Don't Love You Anymore

Antony Hegarty idén megjelent albumát nemcsak mi bírtuk, hanem a sajtó is nagyon szerette, a Guardian például maximális pontszámmal értékelte a lemezt. "A Hopelessness egy nagyon erős protestlemez, amit tényleg nem csak a szövegek visznek el a hátukon, zeneileg is ugyanolyan értékes és érdekes" – fogalmaztunk a májusi kritikánkban. Először a Drone Bomb Me című dalhoz forgott klip, amiben Naomi Campbell sírdogált, aztán Storm Levert nézhettük szintén nagyon közelről a Crisis videójában, ezúttal pedig maga Hegarty látható, ugyanerre a koncepcióra felhúzva.

Maroon 5 & Kendrick Lamar: Don't Wanna Know

rendezte: David Dobkin

A Maroon 5 legújabb vidóját a Pokémon Go körüli hisztéria ihlette meg: a klip a Kendrick Lamar közreműködösével készült Don't Wanna Know című számhoz forgott. A kisfilmet az a David Dobkin jegyzi, aki a Sugar klipjét is rendezte. A mostani munkájában Adam Levine-t egy szakítást átvészelni próbáló pokémonként láthatjuk, akinek épp elég gondja van így is, hiszen valahogy meg kellene birkóznia a szerelmi bánatával, de még a túlbuzgó pokémonvadászok is alaposan megkeserítik az életét. A klipben felbukkan még Sarah Silverman, Vince Vaughn (Gyakornokok, Szakíts, ha bírsz stb.), Ed Helms (A hivatal, Másnaposok stb.) és Amanda Cerny, a Vine-celebritás.

Shirley Collins: Pretty Polly

rendezte: Layla Atkinson

A 81 éves Shirley Collinst nevezték már Anglia egyik legnagyobb kulturális kincsének, sőt, az egyik legnagyobb művésznek is, aki valaha élt. A brit folkénekesnő novemberben, 38 év után, új nagylemezzel jelentkezik, amin angol, amerikai, valamint cajun (Louisiana állam francia bevándorlói) dalokat hallhatunk majd. Ezúttal a Pretty Polly kapott bábjátékos klipet a hamarosan megjelenő anyagról, ami egyébként a Dominónál fog kijönni. A dalt pedig (pontosabban ezt a változatát) Collins egy 1959-es gyűjtőútján ismerte meg Arkansas állam északi részén.

Aesop Rock: Shrunk

rendezte: Rob Shaw

Az idén negyven éves Aesop Rock legújabb, The Impossible Kid című albumát tök jól fogadták a kritikusok. Ezidáig a Rings, a Kirby, a Blood Sandwic és a Lazy Eye című számokhoz forgott videó, most pedig a Shrunk kapott klipet, amit az a Rob Shaw rendezett, aki az egész koronghoz apró bábokkal forgatta újra Stanley Kubrick Ragyogás című klasszikusát. Shaw ezúttal egy játékterembe vitte el Aesop Rockot, akit aztán kissé beszippantanak a gépek.

The Weeknd: False Alarm (18+)

rendezte: Ilya Naishuller

Hivatalosan még ki sem jött a Daft Punkkal jegyzett Starboy klipje, amikor már jelölést kapott az MTV European Music Awardson, ahol a legjobb klipnek járó díjért fog versenyezni, két héttel később pedig egy újabb fantasztikus klippel jelentkezett Weeknd. Ezt az az Ilya Naishuller rendezte, aki a Hardcore Henry című filmet is, amit mi egyébként tök szórakoztatónak találtunk, leginkább egy másfél órás videókliphez tudtuk hasonlítani a kritikánkban. A False Alarmhoz forgott, szintén belső nézetes (POV) videó is hasonlóan pörgős és brutális, mint a film. Nem is nagyon szorul magyarázatra.

Ne maradjon le semmiről!