A marihuánalány fuvart is vállal

videodiszko
2016.11.12. 07:01

Hiába jött ki új Green Day-videó, és hiába fejezte le Marilyn Manson Donald Trumpot a legfrissebb teaserében, egyiktől sem dobtunk hátast, viszont néhány olyan klip is megjelent az elmúlt néhány napban, amiktől igen. A Videódiszkóban ezen a héten is a legérdekesebb klipek közül válogattunk, meg azért a Green Dayt is megmutatjuk.

Cloud Nothings: Modern Act

rendezte: Michael J.S. Murphy

Szerencsétlen Cloud Nothings nagyon bénán időzített, a januárban megjelenő lemezüket beharangozó klipet épp aznap hozták ki, amikor a fél világ az amerikai elnökválasztás eredményén szörnyülködött. A kiadó, a Wichita azzal próbált szépíteni a Facebook-oldalán, hogy ez a kis szösszenet talán jobb kedvre deríti majd a csalódottakat, de aznap szinte alig nézték meg a klipet, később viszont azért felkúszott a nézettsége. A klipben a megöregedett Cloud Nothings a saját dobosát, Jayson Geryczt temeti el, majd a hájas halál a többieket is levadássza, így aztán a túlvilágon tetőtől talpig fehérben zenélhetnek együtt.

HMLTD: Stained

rendezte: Jenkin Van Zyl

Hiába fejezte le legújabb teaserében Trumpot a véres mancsú, Bibliát szorongató Marilyn Manson, minket nem igazán hatott meg, még az új Geszti-kliptől is jobban megrettentünk, a londoni HMLTD (korábban: Happy Meal LTD) legfrissebb klipje viszont tényleg gyomorforgató. Pedig még csak nem is korhatáros. Akinek érzékeny a gyomra az ilyesmire, vagy esetleg epilepsziára hajlamos, az inkább kerülje ezt a videót, mint ördög a kápolnát.

The Flaming Lips: How??

Az agymenéseiről híres Flaming Lips már megint valami furcsasággal rukkolt elő, a How klipjét is nehéz lenne megmagyarázni, a megszokott pszichedelikus vonal mellett viszont elég nagy hangsúlyt kapnak benne a női fenekek. Nemsokára egyébként megjelenik az új album is, aminek Oczy Mlody lesz a címe, és január közepén fog kijönni.

King Gizzard And The Lizard Wizard: Rattlesnake

rendezte: Jason Galea

"A Nonagon Infinity azokra az arcokra emlékeztet, akik az amerikai tini- és/vagy college-filmekben sapkával a fejükön büdös zokniktól és kanszagtól levegőtlen koliszobákban szmokiznak köhécselve, miközben tempós rockzene üvölt a hangfalakból" – írtuk májusban az ausztrál King Gizzard And The Lizard Wizard legutóbbi albumáról. A zenekar aztán nemrég bejelentette, hogy 2017-ben mindjárt öt lemezt fognak kiadni, amelyek közül az első, a Flying Microtonal Banana február végén jön majd ki, és ha jól értem, ezen fog szerepelni a nyolcperces Rattlesnake című szám is, ami most klipet kapott.

Green Day: Still Breathing

rendezte: P.R. Brown

A Wolfmother szerdai koncertje előtt Andrew Stockdale frontember több zenekart is rendesen kiosztott, miközben interjúztunk vele, és ezt a Green Day sem úszta meg. "Milyen forradalomról beszélnek?" – utalt a Revolution Radio című, legutóbbi lemezükre, amitől mi sem dobtuk el az agyunkat. Nem oszt, nem szoroz, nagyjából ennyit írtunk róla az októberi kritikánkban. Ez a klip is pont ilyen lett.

Lance Skiiiwalker & ScHoolboy Q: Toaster

rendezte: Dave Free & Dupree McCall

Nagyon fura, nagyon súlyos és nagyon szmokis videót kapott Lance Skiiiwalker és ScHoolboy Q közös száma, a Toaster. A klipben a két zenészt rajzfilmszereplőkként láthatjuk (Q-t ráadásul szakállas csecsemőként!), ahogy a csodálatos marihuánalány társaságában elkocsikáznak a repülőtérre. Skiiiwalker bemutatkozóalbuma az előző hónapban jött ki, Introverted Intuition a címe, így tessenek rákereseni.

Ne maradjon le semmiről!