Nickelbackkel büntetik az ittas vezetést egy kanadai kisvárosban

2016.11.30. 13:12

Kanada a világ egyik legkedvesebb és legtoleránsabb országa, ahonnan ráadásul évről-évre iszonyatosan király együttesek bukkannak fel. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy nekik köszönheti az emberiség Avril Lavigne-t, a Sum 41-t és a Nickelbacket is, de szerencsére utóbbi már ők is annyira szégyellik, hogy egy ottani kisvárosban a helyi rendőrség konkrét büntetésként alkalmazza a zenéjüket.

A Kensington nevű városka rendőrsége jelezte Facebookon pár nappal ezelőtt, hogy munkatársaik év végéig olyan hülyékre vadásznak, akik szerint jó ötlet alkoholt fogyasztani, majd beülni a volán mögé. Ez még így oké is, ahogyan a kemény pénzbírsággal, rendőri adatbázisba kerüléssel és jogosítvány-megvonással fenyegetőzés is, de az ottani rendőrök a már így is kemény retorziót egy minden eddiginél durvább büntetéssel fejelik meg:

a járőrkocsiban Nickelbacket hallgattatnak minden ittas vezetővel, ameddig az őrsre nem érnek.

Az ügy komolyságát jól jelzi, hogy a kensingtoni rendőrség Facebook-oldala még egy fotót is mellékelt a Nickelback 2001-es Silver Side Up nevű kazettájáról.

Ahogy az ittas vezetés, úgy a Nickelbackkel való kínzás sem vicc, szóval nem lennénk most a kensingtoni vagányok helyében, akik pár sör után úgy érzik, jó ötlet hazavezetni. Nem jó ötlet, elég csak megnézni ezt a videót.

Ne maradjon le semmiről!