Drake uralta a Spotifyt idén

2016.12.01. 13:35

A kanadai előadó ezzel minden idők legtöbbet hallgatott előadójává vált 4,7 milliárd meghallgatással a Spotifyon. Drake legnépszerűbb albuma a Views volt: 2,45 milliárd alkalommal hallgatták meg, és övé lett a legtöbbet hallgatott dal, a One Dance 970 millió meghallgatással - közölték szerdán a Spotify illetékesei.

Egy embernek több mint 5200 évre lenne szüksége ahhoz, hogy ennyiszer meghallgassa a dalt. A One Dance így minden idők legtöbbet hallgatott dalává vált a Spotifyon, mintegy 4,8 millió dollár bevételt hozva Drake-nek és dalszerzőinek. A szerzemény más streaming-szolgáltatásokon - az Apple-nél, a Deezeren vagy a Google Playen - is listavezető volt, és Nagy-Britanniában 15 héten át vezette a hivatalos kislemez-toplistát, ami a leghosszabb időszak volt egy dal esetében Bryan Adams 1991-ben megjelent Everything I Do című száma óta.

A Spotify 2016-os népszerűségi listájának további helyezettjei: Justin Bieber, Rihanna, a Twenty One Pilots és Kanye West. A legtöbbet hallgatott albumok is előbbiekhez fűződnek: Purpose (Justin Bieber), Anti (Rihanna), Blurryface (Twenty One Pilots). A toplista legtöbbet hallgatott új arca, a One Direction brit-ír bandából kivált Zayn Malik volt.

A klasszikus előadók közül David Bowie és a Beatles lett a leghallgatottabb. 

Ne maradjon le semmiről!